NRK Meny
Normal

30 000 flere påskeflyr fra Gardermoen

Trafikken når en topp fra Oslo lufthavn i dagene før påske når 30 000 flere enn vanlig skal ut og fly.

Flypassasjerer med bagasje på Oslo lufthavn

Pakk godt og unngå løse reimer på bagasjen, råder Oslo lufthavn som venter rekordinnrykk før påske.

Foto: OSL

På en normal trafikkdag reiser det rundt 60 000 passasjerer via Oslo Lufthavn. Men i løpet av påsken stiger trafikken kraftig, og når toppen fredag med nesten 90 000 passasjeer. Også torsdag er travel, med 82 000 passasjerer.

Joachim Westher Andersen.

pressevakt Joachim Westher Andersen på OSL sier folk må pakke lett og passe på at bagasjen ikke har løse reimer.

Foto: Espen Solli

Pressevakt Joachim Westher Andersen ber passasjerer som skal reise på de travleste dagene i påsken om å møte opp i god tid. Dette gjelder særlig dem som reiser med mye bagasje og spesialbagasje.

– Vi oppfordrer folk til å reise med lite håndbagasje og ha mest mulig pakket i kofferter. Vær også nøye med å pakke skiposer, bager og sekker slik at det ikke er løse reimer, sier Andersen.

Ski = spesialbagasje

Vær oppmerksom på at skiutstyr må sendes som spesialbagasje og da de fleste flyselskapene tar seg ekstra betalt for skiutstyr.

Når det gjelder været så håper Andersen at torsdagens problemer med snøfall og forsinkelser skal være overstått fredag morgen.

  • Her kan du sjekke om ditt fly er i rute: Avinor.no

Folk som reiser, skal som oftest hjem igjen, og den trafikken kommer også som en topp i dagene. 2. påskedag og dagene tter preges av stor trafikk med over 80 000 reisende daglig.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger