29.000 har spilleproblemer

Spilleproblemer er like utbredt i befolkningen nå som før de gamle spilleautomatene, gevinstautomatene, ble fjernet.

Nettspill
Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Det viser en undersøkelse Sintef har gjort for Lotteritilsynet.

"Gamle" spillere har ennå problemer

Undersøkelsen ble gjennomført i sommer, rundt ett år etter at de gamle gevinstautomatene ble fjernet fra det norske markedet.

- Vi ser av svarene i årets undersøkelse at 70 prosent av dem som har problemer med pengespill, spilte på gevinstautomatene tidligere, sier forsker Inger Johanne Bakken ved Sintef Helse.

Sintefs tall viser ingen endring når det gjelder hvor mange som har spilleproblemer.

- Overraskende

Dette overrasker leder i foreningen Game-over, Jan-Erik Bjørnstad.

- I mitt arbeid er erfaringen at majoriteten av dem som slet med spilleproblemer før, ikke har disse problemene lenger etter at automatene ble fjernet, sier Bjørnstad til nrknyheter.no.

- Jeg snakker daglig med folk som har hatt spilleproblemer. Noen har begynt å spille poker, men de fleste har kommet seg ut av problemet.

Internettspill viktigst

Ifølge undersøkelsen er det oftest unge menn som har spilleproblemer. i tillegg viser den at forekomsten av spilleproblemer er høyere blant dem som er født utenfor landets grenser enn blant dem som er født i Norge.

Da gevinstautomatene fremdeles var å finne på det norske markedet, svarte 36 prosent av nordmenn med spilleproblemer at disse automatene var viktigst for dem.

I årets undersøkelse har 40 prosent svart at de er mest opptatt av spill på Internett som er utenfor det regulerte markedet.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger