NRK Meny
Normal

2400 bygninger ødelagt etter skogbrannen i Canada

​Fort McMurray i Canada er reddet fra skogbrannen som har herjet de siste dagene, sier førsteminister i provinsen Alberta Rachel Notley. Nå skal byens 88.000 innbyggere kunne returnere til hjemmene sine i løpet av to uker.

Video fra ødelagte bydeler

VIDEO: Se ødeleggelsene etter skogbrannen i Fort McMurray.

– Byen var omringet av et flammehav for noen dager siden, men Fort McMurray og de andre byene rundt har blitt reddet og vil bli bygget opp igjen, sa Rachel Notley etter inspeksjonen av den evakuerte byen i det kanadiske oljesand-området.

CANADA-FIRES-FOREST-OIL-EVACUATION

Førsteminister Rachel Notley, og andre politikere fikk muligheten til å se skadene etter skogbrannen som har herjet regionen Alberta.

Foto: CHRIS WATTIE / Afp

– Flammene var seks meter høye

Området Beachon Hill fikk størst skade av brannen. Flere bygg brant helt ned til grunnmuren. Det var likevel et oppløftende syn som møtte politikere og 40 journalister som fikk inspisere byen på mandag. Til tross for de store ødeleggelser var store deler av byen reddet fra flammene.

Notley fortalte tirsdag at 2400 bygninger var ødelagt, men 25.000 bygninger var reddet fra brannen. Man regner med at rundt 90 prosent av byen ble berget fra skogbrannen. Blant bygningene som ble reddet fra brannen var det lokale sykehuset, kommunale bygg, og alle skolene i byen.

Canada Wildfire

Til tross for store skader ble mesteparten av Fort McMurray reddet fra skogbrannen.

Foto: Ryan Remiorz / Ap

Kaldt vær og regn har gjort det mulig å stoppe brannen fra å ødelegge hele Fort McMurray, men brannen fortsetter å vokse. Nå skal brannen dekke over 2000 kvadratkilometer ifølge Notley.

Laster kart, vennligst vent...

Oljeproduksjonen starter opp igjen

Etter at man klarte å tvinge skogbrannen som har herjet i Canada ønsker nå oljeselskapene å starte opp med oljeproduksjonen så fort som mulig. Shell sa på mandag at de hadde startet opp igjen sin produksjon i Alberta. Mens Imperial Oil la ned sin produksjon på mandag.

CANADA-POLITICS-TRUDEAU

Justin Trudeau frykter de økonomiske virkningene av skogbrannen.

Foto: ALICE CHICHE / Afp

Canadas statsminister Justin Trudeau sa at landet først nå begynner å bli klare over hvilke økonomisk konsekvenser brannen har hatt.

Fort McMurray er senteret for Canadas oljesand-område. Albertas oljesand utgjør verdens tredje største reservat av olje i verden, etter Saudi Arabia og Venezuela. Omtrent halvparten av oljeproduksjonen, på et million fat per dag, har blitt stoppet, ifølge Reuters.

Skogbrann i Canada
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger