NRK Meny
Normal

22-åringen var fortsatt redd da han våknet fra koma

22-åringen som ble hardt skadd i forbindelse med Pilestredet-drapet, ble stukket 15 ganger i overkroppen. Da han våknet fra koma, var han fortsatt redd for gjerningsmannen.

Taxi ved åsted for knivdrap

I denne taxien ble den hardt skadde 22-åringen fraktet vekk fra åstedet.

Foto: Svein Gustav Wilhelmsen

21-åringen som er siktet for drapet på kameraten Andreas Nilstad (22) innrømmet i går å ha drept kameraten.

– Jeg kan bekrefte at min klient har blitt avhørt av politiet i dag. Han erkjenner de faktiske forholdene, men ikke straffskyld, sa den siktedes advokat, Harald Stabell til NRK tirsdag.

21-åringen er også siktet for drapsforsøk på en annen kamerat, en 22-åring som fortsatt ligger skadet på sykehus.

Stukket 15 ganger

Aftenposten.no melder at den skadde 22-åringen, som selv kom seg fra åstedet i en taxi, ble stukket 15 ganger i overkroppen.

– Han har 15 knivstikk på forskjellige steder i overkroppen, sier 22-åringens bistandsadvokat, John Christian Elden, til avisa.

22-åringen var svært skadet da han kom til akuttmottaket ved Ullevål natt til søndag i Halloween-helgen.

Han hadde punktert hjerte og lunger, i tillegg til flere andre alvorlige knivskader. Da han kom til sykehuset ble den 22 år gamle mannen lagt i kunstig koma.

Fortsatt redd

NRK.no meldte tirsdag at han først i går, over to uker etter den blodige natten i Pilestredet, var i stand til å forklare seg for politiet.

– Han er på bedringens vei, og vi reiste derfor til sykehuset for å snakke med ham, sa politiadvokat Per Niklas Hafsmoe til NRK.

22-åringen sier han ikke vet hvorfor han og Andreas Nilstad ble angrepet.

– Hans forklaring går i korte trekk ut på at de ble angrepet uten å vite hvorfor. Detaljer fra forklaringen hans kan jeg ikke gi, sier advokat Elden til Aftenposten.no.

Da klienten hans våknet fra koma på sykehuset i forrige uke, var han fortsatt redd for gjerningsmannen - sin tidligere kamerat.

– Da han våknet, spurte han om politiet hadde arrestert siktede, forteller Elden.

Samtykker i varetekt

Den siktede 21-åringen, som selv ble skadet da han angrep de to kameratene sine, ligger også fortsatt på sykehus.

Oslo tingrett skal onsdag behandle politiets begjæring om fortsatt varetektsfengsling. 21-åringen har gått med på å varetektsfengsles i fire nye uker.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger