Dødstallene stiger etter tornadoer i USA

21 personer er omkommet etter kraftige tornadoer som traff Midtvesten og de sørlige delstatene. Nå kan det bli mer uvær.

21 døde etter tornadoer i USA

STORE ØDELEGGELSER: Flere tornadoer herjet Midtvesten og de sørlige delene av USA søndag. 21 er døde og flere er alvorlig skadd.

Foto: LAUREN WOOD / Reuters

De fleste som er omkommet, døde søndag da det kraftige uværet kastet biler i været og la hus og bygninger i ruiner i Arkansas.

Hittil er 21 døde, men redningsmannskaper frykter at flere kan ligge fastklemt i ruinene.

Nå spår det nasjonale værsenteret i landet at en ny tornado er på vei, og myndighetene ber folk om å komme seg i skjul.

Ifølge CNN gjelder dette i områdene rundt byen Athens i Alabama, som har over 21.000 innbyggere, og i grenseområdet til Tennessee.

Årsaken er et kraftig uvær som kolliderer med et stort område med ustabil luft over den sentrale og sørlige USA.

Store ødeleggelser

21 døde etter tornadoer i USA

MASSIV OPPRYDDING: Opprydningsarbeidet er i gang etter tornadoen som herjet mandag. Her fra en gate gjennom Tupelo, Mississippi.

Foto: LAUREN WOOD / Reuters

Mandagens tornado i Tupelo, en av flere som rammet Mississippi, ødela hundrevis av hus og forretninger, rev ned kraftlinjer og dro trær opp med røttene.

– Det er en svært alvorlig situasjon. Jeg ber alle holde seg inne og være oppmerksom på dårlig vær. Det er fortsatt fare for flere tornadoer, sa borgermester Jason Shelton.

Tornadoen fortsatte videre inn i nabostaten Alabama, der det er opplyst at to mennesker mistet livet i en trailerpark nær byen Athens.

21 døde etter tornadoer i USA

KAOS: Flere gater er sperret etter det kraftige uværet.

Foto: LAUREN WOOD / Reuters

– Jeg hørte trær som knakk og ba alle legge seg på gulvet, sier Moe Kirk Bristow og legger til at han ikke har sett ett eneste hus som ikke har et tre boret gjennom det eller veltet over taket.

Det er også risiko for tornadoer i deler av Georgia og Tennessee.

Verst i Arkansas

I den hardest rammede delstaten Arkansas har redningsmannskaper siden søndag gjennomsøkt ruinene på leting etter overlevende i Faulkner County.

Guvernøren i Arkansas, Mike Beebe, sier at minst 15 mennesker omkom i hele delstaten da tornadoen rammet søndag og dermed innledet årets tornadosesong.

Ni av de omkomne bodde på den samme gata i den lille byen Vilonia, der den nye ungdomsskolen ble kraftig ødelagt av en trailer som ble blåst inn i taket.

Senere rammet også tornadoen Kansas hvor 34 mennesker er skadd, hvorav ni alvorlig.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger