21-åring skutt og drept: – Han var en god venn og en utrolig god gutt

MORTENSRUD (NRK): Venner og bekjente av mannen som ble skutt og drept på Prinsdal natt til lørdag samlet seg i dag for å minnes 21-åringen.

Mortensrud moskee

MARKERING: Venner og familie var i dag samlet på Mortensrud for å minnes 21-åringen.

Foto: OLA MJAALAND / NRK

21-åringen ble skutt og drept utenfor en restaurant på Prinsdal i Oslo sent fredag kveld. Politiet har beskrevet drapet som en «målrettet handling». Venner og familie møttes i dag for å minnes den drepte i moskeen på Søndre Nordstrand Muslimske Senter.

– Han var en god venn og en utrolig god gutt, sier en venninne av 21-åringen til NRK.

Politiet sier at de foreløpig ikke vet noe om motivet for handlingen. Venninnen sier til NRK at de rundt offeret er sjokkert over det som har skjedd.

– Det skrives mye om gjeng, men han var ikke med i noen gjeng, og han hadde aldri gjort noe galt. Ingen fortjener uansett å dø, sier hun til NRK.

Drapsofferet jobbet som tilkallingsvikar på en skole i området. I en tekstmelding som har blitt sendt til foresatte ved den aktuelle skolen, opplyser rektoren at kommunens kriseteam vil være på plass på mandag for å ta hånd om de elevene som måtte trenge det.

Drap på Prinsdal

DRAP: 21-åringen ble skutt og drept utenfor fastfood-restauranten på Prinsdal natt til lørdag. Politiet jakter en ukjent gjerningsmann.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Veldig trist

Majid Butt er innehaveren av Prinsdal Grill. 21-åringen ble skutt og drept på parkeringsplassen rett utenfor restauranten hans. Lørdag kveld har det blitt satt ut lys til minne om 21-åringen ved åstedet.

Ung mann skutt og drept på Prinsdal

TO LYS: Slik ser det ut ved åstedet lørdag kveld.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Butt sier til NRK at han ikke var på jobb da drapet skjedde, men at han kom til stedet få minutter senere.

Innehaveren sier at han 21-åringen ofte spiste der, og at han kjente ham som en snill og rolig gutt.

Prinsdal grill

TRIST: Majid Butt kom til åstedet kort tid etter drapet. Han sier til NRK at han kjenner 21-åringen godt. – Han kom ofte hit for å spise. Det er veldig trist, sier Butt til NRK.

Foto: OLA MJAALAND / NRK

– Det er veldig trist. Jeg kjenner ham. Han kom ofte hit for å spise. Det er veldig trist, sier Butt til NRK.

Innehaveren sier at 21-åringen og vennene satt innerst i lokalet og spiste rett før stengetid natt til lørdag.

På vei ut takket de for seg og sa ha det til kokken som var på vei inn på kjøkkenet for å vaske opp. Et minutt senere banket det på vinduet. De som banket på, sa at 21-åringen hadde blitt skutt.

Majid Butt sier han ble oppringt og kom løpende ned til restauranten.

– Jeg kom rett ned. Politi og ambulanse var her veldig fort. Vi kunne se at han lå skadet på parkeringsplassen, sier Butt.

Innehaver Prinsdal Grill

SATT HER: Innehaver Majid Butt viser fram plassen hvor 21-åringen pleide å sitte. Han satt på den faste plassen sin fredag kveld rett før han ble skutt og drept på parkeringsplassen utenfor.

Foto: Truls Telle / NRK

Ukjent gjerningsperson

Politiet fikk melding om skytingen like før midnatt natt til lørdag. Vitner har fortalt til politiet at gjerningsmannen gikk resolutt mot drapsofferet før det dødelige skuddet ble løsnet.

– Avdøde fremstår ikke som et tilfeldig offer. En mann kommer til stedet ved Prinsdal grill og skyter 21-åringen målrettet, uttalte politiinspektør Grete Metlid under en pressekonferanse lørdag.

Grete Metlid i Oslo Politidistrikt

DRAPSETTERFORSKNING: Grete Metlid i Oslo-politiet vil gjerne komme i kontakt med folk som bor i området der drapet skjedde i natt.

Foto: Terje Pedersen / Scanpix

Etter skytingen oppsto det basketak mellom gjerningspersonen og tre unge menn som var sammen med drapsofferet. En av disse mennene ble knivstukket flere ganger av gjerningsmannen. Etter hendelsen klarte gjerningsmannen å forsvinne fra åstedet til fots.

Siden har ingen sett ham.

– Det er for tidlig å si hva som er skjedd. Vi står her overfor et drap med ukjent gjerningsmann og har innkalt ekstra ressurser, sier Metlid.

Da nødetatene kom fram til åstedet fant de den 21 år gamle mannen. Livreddende arbeid ble iverksatt, men mannen ble senere erklært død på stedet.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger