NRK Meny
Normal

15 internasjonale medier skal dekke Breivik-saken

15 internasjonale medier og 16 norske får være til stede i Skien fengsel under rettssaken om Anders Behring Breiviks soningsforhold.

Skien Fengsel.

Rettssaken skal av sikkerhetshensyn gå bak murene i Skien fengsel.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Det er klart etter at Oslo tingrett i dag gjorde det klart hvilke medier som får de 40 plassene som er satt av til medier under rettssaken.

Rettssaken skal holdes i Skien fengsel, der Breivik fordi soner dommen. Den skal holdes i fengselets gymsal, og der er det ikke så mange plasser for media som det ville vært i en vanlig rettssal.

Blant de utenlandske mediene som har fått tillatelse til å være til stede i retten er det amerikanske ukemagasinet Newsweek, den tyske storavisen Die Welt og spanske El Mundo.

I tillegg kommer de fire store internasjonale nyhetsbyråene Reuters, Associated Press (Ap), Agence France Press (AF) og Deutsche Presse-Agentur (DPA) til å være til stede.

Fra norsk side får de store riksmediene lov til å være i retten. Siden saken går i Skien fengsel har både Varden og Telemarksavisa fått plass i salen.

Også nettstedet Juristkontakt kommer til å være til stede under den første av de fire dagene rettssaken er berammet til å vare. Rettssaken starter tirsdag 15. mars og varer ut uken.

Gymsalen i Skien fengsel

Det er bare plass til 40 representanter fra media i gymsalen i Skien fengsel.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Kringkaster ikke

I forrige uke ble det klart at Oslo tingrett nekter kringkasting av Anders Behring Breiviks forklaring.

Retten frykter at terroristen skal sende kodede beskjeder til støttespillere.

Regjeringsadvokaten har bedt om at dørene lukkes for pressen under deler av rettssaken. Spørsmålet er ennå ikke avgjort av Oslo tingrett.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger