NRK Meny
Normal

136 mister jobben i Telenor

Styret i Telenor har vedtatt at fire kundeserviceenheter i Hammerfest, Bardu, Gol og Sarpsborg blir lagt ned.

Telenor logo
Foto: Kaspersen, Kristoffer Nyblin / SCANPIX

136 som jobber ved kontorene i dag, mister jobben fra 1. juli. Negotia har lenge forhandlet for å få stanset et styrevedtak som i utgangspunktet skulle vært gjort på onsdag denne uken.

Saken ble først avgjort i dag, med negativt utfall for Negotias medlemmer.

– Vi er skuffet over at Telenor ikke har vært lydhøre for våre argumenter. Dette er en trist og tung dag, sier Bjørn Andre Anderssen, konserntillitsvalgt i Negotia.

Sparer 30 millioner

De mener Telenor har sett bort fra et krav om at bedriftens behov for å kutte i bemanningen skal veies mot ulempene dette vil medføre for de ansatte.

Negotia mener at Telenor vil spare om lag 30 millioner kroner på nedleggelsene, og at dette ikke veier opp for følgene dette gir for de som mister jobbene sine.

– Det er leit å konstatere at Telenor nok en gang lar profitt går foran samfunnsansvar og distriktspolitikk, sier Anderssen.

Får tilbud om jobb

Selskapet opplyser at nedleggelsene kommer som følge av et betydelig frafall av fasttelefonkunder og et økende prispress på mobilsiden.

Alle de 136 vil bli tilbudt jobb andre steder i Telenor, i samme stillingsprosent som de har i dag, opplyser Telenor til NTB.

– Ansatte som ikke kan eller ønsker å bli med videre vil få tilbud om sluttpakker og omstillingsbistand for å finne ny jobb utenfor Telenor, sier Ragnar Kårhus, administrerende direktør i Telenor Norge.

Flest kvinner rammet

Også ordførerne i kommunene som blir berørte av nedleggelsene, har blandet seg inn for å stanse beslutningen.

Ifølge Negotia er det i hovedsak kvinner som blir ofre for nedleggelsene.

– Negotia vil nå ha en tett dialog med alle de berørte medlemmene og påse at den enkelte får en god oppfølgning i forhold til at deres arbeidsforhold i de fire enhetene nå opphører, sier Anderssen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger