NRK Meny
Normal

13-åringens dødsårsak blir kjent i dag

Den foreløpige obduksjonsrapporten av den 13-årige jenta som døde nyttårsaften frigis i dag. Moren er siktet for grov omsorgssvikt med døden til følge.

13-åring funnet død i Øystre Slidre

SPERRET AV TUNET: 13-åringen ble funnet død i en hytte i Øystre Slidre nyttårsaften. Politiet har sperret av hele hyttetunet.

Foto: Thor Henning Lerstad / NRK

Politiet på Gjøvik holder pressekonferanse om dødsfallet klokken 13.30 i dag.

Så langt har ikke politiet villet uttale seg om sin teori om dødsfallet. De henviser til obduksjonsrapporten som blir klar i dag.

Da personell fra luftambulansen kom til hytta i Valdres der den avdøde 13-åringen og mora befant seg, varslet de straks politiet.

Etter det VG får opplyst reagerte de på at den 13 år gamle jenta var svært tynn.

Bekjente av jenta forteller til avisa at hun har slitt med spiseforstyrrelser i lengre tid. Moren skal ha opplyst til bekjente at spiseforstyrrelsene førte til at datteren i fjor ble innlagt på sykehus.

Vil avhøre offentlige etater

Mandag fortsetter avhør av vitner i saken.

Politiet ønsker å avhøre offentlige etater som har vært i kontakt med 13-åringen og hennes mor. Barnevernet har vært innvolvert i familien i lengre tid.

Julie Dalsveen, politiadvokat Gjøvik

SKAL AVHØRE VITNER: Politiadvokat Julie Dalsveen.

Foto: Frode Meskau / NRK

– Vi skal følge opp mot andre offentlige instanser og etater, for å se om andre har vært involvert når det gjelder jenta og moren, sa politiadvokat Julie Dalsveen i Innlandet politidistrikt til NRK i går.

I tillegg fortsetter teknikere å jobbe på stedet der jenta ble funnet død - en hytte i Valdres der mor og datter hadde bodd en stund.

Ikke i stand til å avhøres

Det er ukjent når den siktede moren vil være i stand til å avhøres. Hun blir nå ivaretatt av helsevesenet. Det var hun som ringte til ambulansen og varslet om dødsfallet.

Kvinnen i 40-årene er siktet for grov omsorgssvikt med døden til følge og for å ha unnlatt å gi datteren hjelp hun trengte for å overleve.

– Vi må ta en vurdering av når avhøret av moren kan starte. Det har vært politiets avgjørelse å utsette disse samtalene. Kvinnen fikk dog forkynt siktelsen 2. januar, sier Dalsveen til NTB mandag morgen.

Fant ingen hjemme på hytta

13-åringen og hennes mor bodde i Lommdalen i Bærum frem til september, da jenta ble tatt ut av skolen. Politiet har fått opplyst at hun aldri startet på skolen i Valdres og at moren søkte om hjemmeundervisning for henne.

26. november i fjor fikk politiet en bekymringsmelding fra barnevernet om jenta, og dro da til hytta kledd i sivil, uten å finne noen på adressen.

En nær bekjent av moren sier til Dagbladet at familine har strevd med å komme seg på beina.

– De hadde tenkt å flytte ut av kommunen uansett, for at hun skulle få en ny start, sier en bekjent av moren til avisen.

13-åringen hadde gått på to ulike skoler i Bærum før familien flyttet.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger