13-åring på sykehus etter å ha drukket energidrikk

– Hun klarte ikke å puste skikkelig, forteller moren. På sykehuset konstaterte de at datterens hjerte slo ekstraslag.

Datteren på sykehuset

EKSTRA HJERTESLAG: På sykehuset konstaterte legene at 13-åringen hadde doble hjerteslag.

Foto: Petra Sundberg / Facebook-foto

På vei hjem fra skolen mandag kjøpte Petra Sundbergs 13 år gamle datter Victoria flere bokser med energidrikk. Hele to liter drakk hun før moren hentet henne.

Da ble hun møtt av en sløv datter.

– Da jeg snakket med henne en halvtime før var hun pigg, forteller hun til Aftonbladet.

Moren ble fortalt om mengden energidrikk datteren hadde drukket, og da datteren Victoria sa at hun hadde en merkelig følelse i hjertet, ble Sundberg urolig. De dro til Karolinska Universitetssykehuset i Huddinge, hvor hun ble sluppet foran køen av ventende pasienter siden hjertet og pusten var påvirket.

Advarer andre

– Hun følte at hun ikke hadde makt til å puste, sier moren.

Legene tok en EKG på Victoria og kontaktet giftsentralen.

– De hadde ikke erfaring med det høye inntaket av energidrikken, forteller hun.

På sykehuset konstaterte de at Viktorias hjerte slo ekstraslag. Hun måtte logge på overvåkning over natten, og det ble tatt flere prøver. Først på morgenen gikk antallet ekstraslag ned.

Etter å ha testet jenta for både alkohol og narkotika samt undersøkt hjertet slo legene fast at det var energidrikken som var årsaken til dramaet.

Energidryckens effekt. Det här är Victoria. Hon är 13 år. Hon ligger på HIA hjärtintensiven med övervakning av hjärtat...

Publisert av Petra Sundberg  Tirsdag 22. august 2017

– Markedsfører ikke mot barn og unge

Nå forteller Sundberg at datteren heldigvis er frisk, og forhåpentligvis har lært en lekse. Nå advarer hun andre foreldre på Facebook så de skal passe på barna sine.

NRK har vært i kontakt med Red Bull Norge som sier at de ikke markedsfører sine produkter mot barn og viser til EUs matsikkerhetsorgan (EFSA) sin seneste risikovurdering av energidrinker, som slår fast at det ikke foreligger noen grunn til å behandle energidrikker annerledes enn kaffe, te eller andre koffeinholdige drikker.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger