NRK Meny
Normal

12-åring funnet død i Vestfold

En 12 år gammel jente er funnet død i en bolig i Vestfold. Politiet sier at det ikke er noe som tyder på at det ligger noe kriminelt bak dødsfallet.

Politiet opplyser at de rundt klokken halv fem i ettermiddag fikk melding om at 12-åringen var funnet død i sitt hjem i Lardal i Vestfold.

– Alt tyder på at jenta har vært alene da skudd gikk av, og at hun døde som følge av det. Vi har ingen holdepunkter for å si at dette er noe annet enn en tragisk ulykke, sier politiadvokat Pernille Flage i Vestfold politidistrikt til NRK.

Flage sier vurderingen om at dødsfallet skyldes en ulykke er basert på opplysningene som ble gitt politiet da jenta ble funnet. Hun understreker at det ikke er mistanke om at det har skjedd noe kriminelt i forbindelse med dødsfallet.

Kriseteam

Politiet er nå på stedet, og gjør sine undersøkelser for å samle mer informasjon. Politiadvokat Flage sier til Østlands-Posten at jenta skal ha blitt funnet av noen i hennes familie.

Til NRK sier Flage at det foreløpig ikke har blitt gjort avhør i forbindelse med saken. Hun ønsker ikke å utdype noe når det gjelder omstendighetene rundt ulykken.

– Nå gjøres det undersøkelser på stedet. Det viktigste er først og fremst at kommunen har etablert sitt kriseteam, og at de pårørende får profesjonell bistand, dersom de ønsker det, sier Flage.

Det skal bo få familier i området der jenta ble funnet, noe som ifølge Flage er en av grunnene til at politiet foreløpig er tilbakeholdne med opplysninger.

– Vi har ingen å miste

Det er en preget Lardal-ordfører som snakker med NRK om dødsfallet tirsdag kveld.

– Det er veldig, veldig tragisk. Jeg kjenner ikke familien privat, men vet hvem de er. Dette er en liten kommune hvor vi kjenner og vet om hverandre. Alle i lokalsamfunnet vil kjenne på dette. Vi har ingen å miste. Det er klart at det gjør noe med oss når sånt skjer, sier Liv Grinde til NRK.

Kommunens kriseteam er varslet. Teamet, som ledes av kommunelegen, kom raskt i gang med arbeidet, opplyser Grinde. Tirsdagens kommunestyre er også avlyst, opplyser Lardal kommune. Ordfører Grinde i Lardal sier grunnen er dødsulykken.

– Når man hører om en slik ulykke, er det riktig å avlyse kommunestyremøtet i kveld. Det er viktig om å være medmenneskelig midt opp i dette.

Grinde sier jentas skole vil bli kontaktet gjennom kriseteamet, og at det vil bli lagt en plan for hva skolen skal gjøre i morgen.

– Vi får tenke på morgendagen. Det er skoledag. Det kan bli en vanskelig dag for dem som jobber og går på skolen, sier Grinde.

Lardal kommune ligger i indre Vestfold har rundt 2.500 innbyggere.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger