NRK Meny
Normal

11 siktede i Lime-saken fengsles i fire uker

NEDRE ROMERIKE TINGRETT (NRK) Til sammen 11 av de siktede etter Lime-razziaene denne uken er fengslet i fire uker.

Politiaksjon mot Lime i Oslo

I dag var det fengslingsmøter for 11 av de til sammen 20 pågrepne i en stor politirazzia mot butikkjeden Lime Minipris denne uken.

Foto: Simon Solheim / NRK

Advokat Kristen S. Fari

Advokat Kristen S. Fari sier på vegne av sin kvinnelige klient at hun ikke erkjenner straffskyld.

Foto: Anders Brekke / NRK

I dag var det fengslingsmøter i Nedre Romerike tingrett for 11 av de til sammen 20 pågrepne i en stor politirazzia mot butikkjeden Lime Minipris.

Alle 11 ble fengslet i fire uker. Seks av de siktede er familiemedlemmer, i tillegg skal to av de fornærmede være i familie med Lime-sjefen Sajjad Hussain.

– Brøt sammen

En eldre mann i 60-årene som er siktet for grov bedrageri og heleri i Lime-saken, ble sendt til sykehuset to ganger etter at helsen sviktet i tingretten. Han er faren til Sajjad Hussain, som er den hovedsiktede i Lime-saken. Han er fengslet i fire uker, to av dem i isolasjon.

Faren er siktet for grovt bedrageri, og erkjenner ikke straffskyld.

– Han er en gammel mann med helseplager. To døgn på glattcelle har vært en stor påkjenning. Isolasjon vil være enormt belastende, sa mannens forsvarer Petter Bonde til NRK i forkant av fengslingsmøtet.

Moren til Hussain, som er siktet for grov heleri, skal være i sjokk etter at hun ble fengslet i fire uker.

Et kvinnelig familiemedlem av mannen brøt sammen da hun så han delvis bli båret inn i retten. Også hun er fraktet til sykehus, melder TV 2.

Advokat Kristen S. Fari sier på vegne av sin klient at hun ikke erkjenner straffskyld og begjærte seg løslatt.

Kvinnen er siktet for grov menneskehandel, ble i tingretten fengslet i fire uker, med isolasjon. Hun anket på stedet.

Furuholmen Lime

Morten Furuholmen forteller at hans klient er i en sjokktilstand etter kjennelsen.

Siktet for grov menneskehandel

En mann i 40-årene som er siktet for grov menneskehandel, har blitt varetektsfengslet i fire uker, to av disse i isolasjon.

– Han er skuffet over avgjørelsen, og har tatt betenkningstid, sier mannens forsvarer Lars Kristian Sunde.

En 34 år gammel mann er fengslet i fire uker, to av dem i isolasjon med medieforbud.

– Han stiller seg uforstående til siktelsen, og mener at han vil bli bevist uskyldig når alle bevisene kommer på bordet, sier mannens forsvarer Erling Kjærmann til NRK.

En mann født i 1974 er fengslet i fire uker med medieforbud. Mannen tok betenkningstid.

Alle siktede har blitt ført inn til fengslingsmøtene av sivile politibetjenter, og mange av dem virker preget.

Gråt

En person forsøkte å skjule ansiktet med en hette, mens en ung kvinne måtte støttes av en polititjenestemann på vei inn salen. En av kvinnene gråt også før fengslingsmøtet.

Flere av de pågrepne er siktet for grov menneskehandel, skatteunndragelse, bedrageri av Nav, lånebedrageri, bruk av andres identitet og skimming.

En mann født på 1970-tallet har også blitt fengslet i fire uker med to uker i isolasjon. Mannen anket på stedet.

– Han mener at han ikke har gjort noe som kan kalles menneskehandel. Han mener at han ikke har utnyttet noen. Han synes det er merkelig at saken legges opp på denne måten, sier advokat Bernt Heiberg.

En ung kvinne som tidligere jobbet for Lime-kjeden ble fengslet i to uker, to av dem i isolasjon. Hun tok betenkningstid.

– Hun erkjenner ikke straffskyld, og synes det er tungt å bli fengslet etter en så alvorlig siktelse, sier kvinnens forsvarer Siri Langseth til NRK etter at kjennelsen falt.

Storaksjon

280 personer fra politiet, Nav og skattemyndighetene slo til i en storaksjon mot alle landets Lime-butikker tirsdag. 17 personer ble pågrepet. Elleve av disse vil torsdag bli framstilt for varetekt fordi politiet mener det er fare for bevisforspillelse.

Telefonavlytting skal ha vært et viktig hjelpemiddel i saken som har rullet opp. Politiet har etter det NRK erfarer drevet med omfattende telefonavlytting av flere av de siktede i lang tid i forkant av aksjonene.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger