NRK Meny
Normal

- Har ikke sunket inn

Ambulansesjåfør Erik Schjenken er overrasket og glad over Spetalens støtte.

Erik Schjenken i I kveld-studio
Foto: NRK

- Min første reaksjon var "nei takk", men man kan jo ikke si nei til 100.000. For å være helt ærlig, tror jeg ikke det har sunket inn enda, sier en ovverrasket og glad Erik Schjenken til nrk.no.

Schjenken ble anklaget for rasisme da han og en kollega forlot en hardt skadet Ali Farah i Sofienbergparken i Oslo sommeren 2007. Da Schjenken prøvet saken for retten ble han frifunnet for å ha handlet ut fra rasistiske motiv.

- Dårlig behandlet

Erik Schjenken har fått 100.000 kroner fra medieofferfondet til finansmannen Øystein Stray Spetalen. Formålet er å støtte personer som har fått urettmessig behandling i mediene. Pengefondet er et resultat fra forliket som Spetalen inngikk med Dagbladet i februar etter at avisen skrev at en finanskjendis gikk amok på et utested i Oslo.

LES: Forlik for Spetalen og Dagbladet

Schjenken er den første som mottar penger fra fondet.

Schjenken tolker Spetalens pengestøtte som en overraskende sympatierklæring. - Det er godt å høre at det er flere enn meg som oppfatter dekningen av Farah-saken som et overtramp, sier Schjenken.

Sammen med advokat Cato Schiøtz har Spetalen kommet fram til at ambulansesjåfør Schjenken var den personen som fikk mest urettmessig behandling i mediene i 2008.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger