NRK Meny
Normal

100 saker hvor kjæledyr måtte avlives etter mishandling

Mattilsynet gjorde i fjor i underkant av 3000 tilsyn med kjæledyr der de hadde fått inn en bekymringsmelding på forhånd. I 100 av sakene måtte dyrene avlives.

Mange dyr blir mishandlet - Mattilsynet avdekker mange saker

VIDEO: Manglende dyrevelferd i over 900 saker

I nesten 900 av sakene slo Mattilsynet fast at dyrevelferden ikke var tilfredsstillende. Dyrevernalliansen mener at dette bare er toppen av isfjellet.

– Her er det åpenbart store mørketall og altfor mye dyremishandling som blir oppdaget for sent. Det er også veldig mange tilfeller som ikke blir meldt fra om, enten fordi folk ikke vet at de skal si fra til Mattilsynet, eller fordi de ikke tør, frykt for reaksjoner fra dyreeier, eller fordi de ikke bryr seg, sier Kaja Efskind i Dyrevernalliansen.

Forebyggende arbeid

Hun mener Mattilsynet må jobbe mer med forebyggende arbeid.

Seksjonsleder Torunn Knævelsrud i Mattilsynet mener de gjør mye ut fra de ressursene de har til dette arbeidet.

– Vi har hatt holdningskampanjer, vi driver informasjonsarbeid og vi har gitt ut brosjyrer. Vi ville ikke sagt nei til flere ressurser, men innenfor de rammene vi har, så mener vi at vi gjør mye på dette temaet, sier hun til NRK.

Hos Foreningen for omplassering av dyr er det nå helt fullt. Hunden Fergus er ett av mange eksempler på hunder som har blitt vanskjøttet av eierne. Tungen hans henger alltid ut, og det er fordi mange av tennene måtte trekkes da den kom hit.

90 dagers fengsel for drapet på Lucas

Dyrevernaktivister dømt til betinget fengsel

Venter på adopsjon

– Denne type tannskader kommer antakelig av at han har vært innestengt i et bur eller bak en dør, og at han prøvd å komme seg ut ved å gnage og gnage, sier Sindre Engen, som er daglig leder i Foreningen for omplassering av dyr.

Han forteller at Fergus venter på å bli adoptert, men vet ikke hvor lang tid det kan ta.

Katten Silvia ble skutt med hagle

Fengsel i fire måneder for å ha sulta i hjel 92 storfe

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger