NRK Meny
Normal

- Det var unødvendig å lyve

Bjarne Håkon Hanssen kunne spart seg løgnene, mener samfunnsredaktør i NRK, Kyrre Nakkim.

Video nsps_upload_2009_10_8_8_4_58_3477.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Helse- og omsorgsminister Bjarne Håkon Hanssen (Ap) overrasket mange ved å i dag avsløre at han går av som statsråd når den nye regjeringskabalen skal legges.

– Det var overraskende fordi han har sagt at han skulle fortsette som statsråd. Hadde han ikke sagt det, ville det vært naturlig å tro at han ville gå ettersom han ikke tok gjenvalg til Stortinget, sier Nakkim.

Regjeringen må tåle spekulasjoner

Tre dager etter valget bestemte Hanssen seg for å gå av, men han har likevel flere ganger gjort det klart at han holder frem som statsråd.

Selv forklarer han de hvite løgnene med at han ville gi statsministeren arbeidsro rundt det å sette sammen en kabal, uten for mye spekulasjoner.

Men Nakkim synes han kunne spart løgnene.

– Jeg forstår hvorfor han lyver, men det er unødvendig. Han kunne sagt ingen kommentar på spørsmål fra media, og det ville blitt spekulasjoner, men i disse dager må regjeringen leve med spekulasjoner, sier Nakkim.

Stoltenbergs ryddegutt

Bjarne Håkon Hanssen har forklart at han går av fordi han ikke klarer å være 100 prosent dedikert. Nakkim forstår begrunnelsen.

– Hanssen har hatt mange store reformer, han har på en måte vært ryddegutten til Jens Stoltenberg og har vært en av Stoltenbergs aller nærmeste medarbeidere.

Nakkim sier at det ikke er tilfeldig at Hanssen har tatt seg av store reformer som NAV-reformen, pensjonsreformen og samhandlingsreformen.

– Stoltenberg har stolt 100 prosent på Bjarne Håkon Hanssen. Hanssen har en egen evne til å få folk med seg fordi han er veldig flink til å prate med mennesker. Også har han alltid et smil på lager, og det løser opp og gjør ting enklere, sier Nakkim og legger til at Hanssen har vært veldig polulær som statsråd.

Nakkim tror Stoltenberg kommer til å få problemer med å finne noen som kan erstatte Hanssen.

– Han har vært det folkelige alibiet i den nærmeste kretsen til Jens Stoltenberg.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger