- Vil ikke anbefale rusbehandling på Oslo universitetssykehus

– Jeg vil ikke råde noen til å søke behandling på rusinstitusjonene til Oslo universitetssykehus, sier Jon Storaas, daglig leder i organisasjonen RIO.

Dagsrevyen21-innslag om behandling av rusmisbrukere.

VIDEO: Jon Storaas i RIO advarer mot rusbehandling på OUS.

Oslo universitetssykehus er et av landets aller største behandlingstilbud for rusmisbrukere. Flere hundre pasienter får behandling for rusavhengighet hvert år. Men som NRK meldte tidligere i kveld foregår det både bruk og omsetning av narkotika inne på institusjonene. Det har også vært flere overdoser.

– Nesten uten innhold

Jon Storaas i Rusmisbrukernes Interesseorganisasjon RIO forteller til NRK at tilbakemeldingene RIO får er at behandlingstilbudet ved Oslo universitetssykehus er nesten uten innhold. Pasientene opplever det som en grenseløs tilværelsene, sier han.

Anne Beate Sætrang er leder ved Senter for rus- og avhengighetsbehandling ved OUS.

- Vi gir et kvalitativt godt tilbud, sier Anne Beate Sætrang, daglig leder ved Senter for rus- og avhengighetsbehandling ved Oslo universitetssykehus.

Foto: Petter Olden / NRK

– De kommer fra en grenseløs tilværelse, og det opprettholdes på mange måter. Det er en form for stakkarsliggjøring, at vi ikke skal møte brukerne med motstand. Vår erfaring er at misbrukerne må møte motstand, fordi det er noe de må lære seg å leve med, sier Storaas.

Han mener det er nødvendig at institusjonene ved Oslo universitetssykehus skaper et tilbud med et innhold der RIO og andre brukerorganisasjoner får være med på å påvirke innholdet.

– Vi sitter på en enorm erfaring, og vi vet hva som må til for å bli rusfri, sier han.

– Kvalitativt godt tilbud

Leder for rus- og avhengighetsbehandling ved Oslo universitetssykehus, Anne Beate Sætrang, sier at sykehus har et kvalitativt godt tilbud til de pasientene de behandler innenfor de rammene de har.

Forholdene ved Oslo universitetssykehus vil være tema allerede i morgen når Stortingets helse- og omsorgskomite holder møte om rusmeldingen.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger