Engesbak: Videoen endrer ikke saken

Advokat Morten Engesbak så i dag sammen med politiet gjennom videoen fra en nattklubb i Oslo. Det er her den siktede 29-åringen hevder å ha vært da Einar Opsahl (35) ble skutt og drept.

Døde etter hodeskudd

Einar Opsahl (35) fra Asker ble drept ved drosjeholdeplassen på Bislett natt til 18.juni.

Foto: Erik Engen

29-åringen som er siktet for drapet på Einar Opsahl i Oslo hevder han har et vanntett alibi for drapsnatten.

Ifølge 29-åringens forsvarer, Morten Engesbak, har hans klient sagt til politiet at han var på et utested i Oslo natt til 18. juni , på tidspunktet da Einar Opsahl ble skutt på drosjeholdeplassen på Bislett .

Klausulert

Engesbak så i dag gjennom videomaterialet fra nattklubben sammen med politiet.

– Innholdet er klausulert, så jeg kan verken avkrefte eller bekrefte at min klient er på videoen, sier Engesbak, men han bekrefter at det ikke er noe i videoen som endrer saken fra ders side.

At noe er klausulert vii si at det er skjermet for innsyn.

Allerede 24. juni rettet han en begjæring til politiet om å gjennomgå videomaterialet fra utestedet.

– Min klient håper at dette vil bevise at han har alibi. Men jeg kjenner ikke til hvor i lokalet min klien satt, og hva slags kvalitet det er på det, sier Engesbak sier til NRK.no.

Engesbak forklarer at den siktede 29-åringen ikke selv får se nattklubb-videoen.

Advokat Morten Engesbak

Advokat Morten Engesbak så i dag gjennom videoen fra utestedet der den siktede 29-åringen hevder å ha oppholdt seg da Einar Oppsahl ble drept. Her i forbindelse med varetektsfengslinge av de mistenkte.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

– Han får ikke sett materialet selv, og jeg har ikke anledning til å diskutere det med han, da dette er klausulbelagt, sier Engesbak, som sier han ikke kan røpe hvilken nattklubb det er snakk om.

– Holder på å gå gjennom videomaterialet

Engesbak har også bedt om å få gå gjennom bevismaterialet som ligger til grunn for siktelsen.

– Det stemmer. Jeg holder på å gå gjennom dette nå, men ønsker ikke å kommentere dette ytterligere foreløpig, sier Engesbak.

Politiadvokat ved Oslo politidistrikt, Cecilie Schløsser Møller, sier at etterforskningen av drapet fortsatt pågår for fullt.

– Vi holder på å gå gjennom videomaterialet fra drapsnatten nå. Vi har kommet langt, men er ikke helt ferdig, sier Schløsser Møller til NRK.no.

Einar Opsahl

Asker-mannen Einar Opsahl drev et eget forlag der han var med å utvikle et avansert kunnskapsbrettspill og var aktiv ski- og og orienteringsløper.

Foto: Kristin Granbo / NRK

Politiet holder foreløpig kortene tett til brystet når det gjelder muligheten for at videomaterialet fra nattklubben kan gi den siktede 29--åringen alibi.

– Når det gjelder hva vi har sett og ikke sett ut i fra dette materialet, er ikke det noe vi kan gå ut i media med. Etterforskningen pågår for fullt, sier Schløsser Møller, som ikke vil si om politet har gjort noen gjennombrudd i saken over helgen.

– Avhør gjøres fortløpende. Jeg har ikke anledning til å gå inn på detaljer rundt dette.

– Kan det bli aktuelt å utvide siktelsen til de to andre som sitter i varetekt?

– Ikke på det nåværende tidspunkt. Det er 29-åringen det fokuseres på, sier Schløsser Møller til NRK.no.

Politiet fester ikke lit til 29-åringens forklaring om at han ikke var på Bislett drapsnatten.

– Vi mener det er skjellig grunn til å mistenke ham for drapet, ergo mener vi også at det er en sannsynlighetsovervekt for at han var på stedet, sa Schløsser Møller til NRK.no fredag.

Straffedømt 11 ganger

Den siktede 29-åringen fra Laos ble fredag varetektsfengslet i to uker med full isolasjon.

To andre personer, en nordmann (31) og en albaner (26) som politiet mener var vitner til drapet, sitter også i varetekt.

Alle tre er siktet for narkotikaforbrytelser og brudd på våpenloven. Kun 29-åringen er siktet for drapet.

Den drapssiktede 29-åringen er straffedømt 11 ganger siden han kom til Norge, blant annet for vold, narkotika- og våpenkriminalitet.

Det er ventet nytt fengslingsmøte i saken 22. juli.

Har du tips om denne saken? Kontakt NRKs reportere

SISTE NYTT

Siste meldinger