- Vi lider av en flokkmentalitet

Eva Joly går sterkt ut mot det hun mener er en flokkmentalitet her i landet.

Eva Joly
Foto: NRK

- Det norske samfunnet trenger periodevis å ofre noen for at vi skal føle oss vel. Det er det som ligger bak omfanget av Valla-saken, sier Joly.

Joly om Valla

- Alt som skjedde rundt Valla var en kur for den norske mentaliteten. Saken var for voldsom for å ha en samfunnsmessig betydning.

- Flokkmentalitet

Eva Joly, som vokste opp på Grünerløkka i Oslo, er klar i sin tale, og mener at det norske samfunnet har en flokkmentalitet som går utover det sunne.

- Nordmenn har en form for flokkmentalitet, og vi er lite kritiske til hva slags informasjon vi tar til oss. Egentlig så tror jeg det går enda dypere enn det. Vi har en slags offermentalisme. Noe må ofres for at vi skal føle oss vel, sier korrupsjonsjegeren.

- Det er en råskap i Norge som jeg sjelden har sett andre steder.

- Journalistene har skylden

Eva Joly ber nå norske journalister ta et oppgjør med seg selv, og hva som faktisk fremmes i mediene.

- Pressen har gjort at saken fikk slike proposjoner som den gjorde. En bred offentlig debatt defineres ikke med 14 000 artikler. Det blir alt for mye for en personalkonflikt som dette egentlig var.

 

- Pressen danset rundt heksebålet

Eva Joly

- Det minner jo egentlig om hekseprosessene. Vi har et fenomen som regelrett tar fyr, og pressen, den danset rundt heksebålet.

Joly om Valla

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger