NRK Meny
Normal

- Utmerket samarbeid med Høyre

- Vi har et utmerket samarbeid med Høyre, som jeg gjerne vil skal spre seg til langt flere kommuner, sier Frp-leder Siv Jensen.

Siv Jensen
Foto: Marit A. Grut / NRK

- Vi får sjelden rent flertall alene og må samarbeide med andre partier. Dette samarbeidet viser vi i de kommunene vi sitter i posisjon bl.a. med Høyre, at vi klarer godt. Jeg ser på Høyre som et samarbeidsparti, sa Frp-lederen i dagens partilederutspørring i NRK.

SE: Jensen i utspørring

HØR: Hør utspørringen i P2

 

- Hva er det som gjør at velgerne heller bør stemme på Frp enn Høyre?

- Det er viktigere for meg å hindre en sosialistisk flertall i kommunene enn å rakke ned på Høyre.

Trives som hovedmotstander

Siv Jensen trives godt som hovedmotstander for Arbeiderpartiet. - Når vi stadig blir utfordret, får vi gode muligheter til å presentere vårt politiske syn og få frem ulikhetene mellom Frp og Arbeiderpartiet.

- Politikerne må ta mer ansvar

Frp-lederen understreket i utspørringen også det hun mener er den beste løsningen for å bedre eldreomsorgen.

- Det er viktig å lovfeste eldres rettigheter. Politikerne må ansvarliggjøres i mye større grad enn i dag. Er rettighetene lovfestet, ligger ansvaret ett sted, og myndighetene risikerer søksmål dersom de ikke oppfyller eldres rettigheter. Dette er langt bedre enn å være prisgitt lokale tilbud.

- Vil dere fjerne kommunemakt og kommunepolitikere?

- Vi er mer opptatt av at innbyggernes rettigheter skal ivaretas enn om det er rikspolitikere eller komunalpolitikere som skal bestemme, sier Jensen.

 

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger