- Uriktig at pengene er slutt

Arbeidsminister Dag Terje Andersen tilbakeviser på det sterkeste. - Det er penger i "Raskere tilbake". De som trenger det, får henvisning.

Arbeid- og inkluderingsminister Dag Terje Andersen.
Foto: Josefsen, Jon-Michael / SCANPIX

Aleris Helse og andre private helseaktører har opplevd at de statlige helseforetakene har sagt opp avtalene med dem på grunn av at det er tomt i kassa til "Raskere tilbake".

- Tilbake til køene

Lege Grete Aasved

Administrerende direktør ved det private sykehuset Aleris i Oslo, Grete Aasved stilte til debatt i Politisk kvarter i morges.

Foto: NRK

Administrerende direktør i Aleris Helse, Grethe Aasved, møtte til debatt i Politisk kvarter med blant andre arbeids- og inkluderingsminister Dag Terje Andersen.

- Ordningen har vært meget vellykket. Fra vi mottar en henvisning tar det ca en uke til pasienten blir operert og kan være tilbake i i arbeidslivet igjen iløpet av få uker, sier Aasved.

- Men det som vil skje nå er jo at vi ikke kan ta imot disse pasientene, og må henvise dem tilbake til de offentlige helsekøene, sier Aasved.

- Skal ikke stoppes

- Det er ikke riktig at tilbudet stanses, svarer Andersen.

- Tiltaket ligger under Helse- og omsorgsdepartementet. Jeg har sjekket med dem på morgenen i dag, og jeg vet at Helse Sør-Øst forsikrer om at ingen av de pasientene som har tilbud hos "Raskere tilbake" skal stoppes på grunn av manglende ressurser, sier Andersen.

- Når det blir framstilt som om at det er tomt for penger i "Raskere tilbake", så stemmer ikke det. Pasienter kan etter 15. september, som før 15. september bli henvist for å få tilbud fra dette tiltaket, sier Andersen.

I en kommentar fra viseadministrerende direktør Bård Lilleeng i Helse Sør-Øst heter det:

"Det er ikke riktig at tilbudet stanses. Vi har tilpasset aktiviteten til rammen og prioritert aktivietet innen rehabilitering. Størsteparten av våre avtaler med private videreføres ut året."


Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger