Tiltalt lege: - Tror han følte seg lurt

OSLO TINGRETT (NRK): Den 57 år gamle eks-legen som er tiltalt for en rekke grove seksuelle overgrep, nektet mandag straffskyld. Han mener at den første fornærmede som vitnet mot han skal ha følt seg lurt da han fant ut at legen er homofil.

Veum og Øverberg

Forsvarer Johnny Veum i samtale med aktor,statsadvokat Johan Øverberg, før rettsaken mot en 57 år gammel tidligere lege som ertiltalt for voldtekt og overgrep mot åtte gutter og ei jente startet i Oslo Tingrett mandag.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

57-åringen er tiltalt for seksuelle overgrep mot ni unge personer. De fornærmede var ifølge tiltalen så ruset at de var ute av stand til motsette seg handlingene. Aktor mener den tidligere legen inviterte til fester og nachspiel, hvor han blandet berusende eller bedøvende midler i drinkene han serverte de fornærmede.

Det er også det den første fornærmede som forklarte seg i retten mandag mener. Han fortalte at han fikk servert en «rød shot» av legen på et nachspiel før alt «ble svart».

LES OGSÅ: Nesten femti vitner innkalt i rettssak mot overgrepstiltalt eks-lege
LES OGSÅ: Lege siktet for overgrep
LES OGSÅ: Eks-lege tiltalt for overgrep mot ni unge

Ifølge den fornærmede er det neste han husker at han våknet opp naken i sengen til den tiltalte. 57-åringen skal da ha sittet på knærne mellom beina hans, iført bare underbukse. Mens han våknet forteller fornærmede at han følte seg ør og utslått, og at noen tok på ham. Han skal da ha blitt forbannet og fått panikk.

Han skal senere på dagen ha tatt en blodprøve hvor det ble påvist flunitrazepam i blodet. Det er virkemiddelet i blant annet Rohypnol og Flunipam. Sovemedisinen Rohypnol er etter hvert kanskje mest kjent som et såkalt voldtektsdop.

- Ville at jeg skulle ta bilder

Den tiltalte selv mener at det hele bare var en fyllesituasjon som kom ut av kontroll.

- Min oppfatning er at han drakk veldig mye under nachspielet, forklarer han.

- Etter hvert var han i bar overkropp og spurte meg om å ta bilder av ham. Det gjorde jeg, og jeg oppfattet dette som en situasjon han likte.

Begge to bekrefter at det tidligere på kvelden ble snakket om pornografibransjen i Sverige, hvor den tiltalte hadde forklart at han hadde hatt tilknytninger til denne. Han mener at den fornærmede fattet interesse for dette, og snakket spøkefullt om at det måtte være «lettjente penger» i bransjen.

Ifølge 57-åringen skal de to da ha gått inn på soverommet hvor han fortsatte å ta bilder, mens den fornærmede fortsatte å kle av seg.

Den tidligere legen, som fortalte at han selv er homofil, sa at han da fikk «en seksuell følelse». Han begynte også å kle av seg, og la se ved siden av den fornærmede.

- Jeg hadde nok mer seksuelle motiver enn han trodde. Jeg tror da at han på en måte følte seg lurt, for han spurte meg «er du homo eller?», det tror jeg er øyeblikket han ble forbannet, fortalte den tiltalte, som sier han aldri tok på fornærmede på en seksuell måte.

Hadde piller på kjøkkenbenken

Men hva var din intensjon med å kle av deg? Spurte aktor.

- Jeg begynte å få en seksuell følelse, det vil jeg tro. Men jeg er helt sikker på at jeg ikke tok på han på en måte som kan karakteriseres som et seksuelt overgrep, svarte 57-åringen.

- Han var beruset, men gikk for egen maskin og tok av seg alle klærne selv og la seg i sengen.

Den fornærmede fortalte også i sin forklaring at 57-åringen hadde vist han og en kamerat bilder av nakne mennesker på fest hjemme i sin leilighet, og også mennesker som hadde samleie i den samme leiligheten. Det nekter legen for.

- Politiet har alle bildene mine, så de kan bekrefte at det ikke er noen slike bilder der, sa han.

Eks-legen forteller at fornærmede ble agressiv og at han som følge av det forlot leiligheten og fikk en nabo til å ringe politiet, som senere kjørte fornærmede vekk.

Det ble senere påvist flunitrazepam i blodet til fornærmede. Den tidligere legen nekter for at det var han som ga ham det narkotiske stoffet.

- Jeg hadde piller med flunitrazepam på kjøkkenbenken som jeg hadde resept på, men jeg ga aldri fornærmede disse pillene. Jeg vet ikke hvordan han fikk det i blodet, sier han.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger