NRK Meny
Normal

- Tøffere tiltak mot Burma

Regjeringen må innfører tøffere tiltak mot Burma, krever Venstre. Utenriks-departementet vil ikke innføre boikott nå.

Trine Skei Grande og Raymond Johansen
Foto: NRK

Venstres nestleder Trine Skei Grande og statssekretær i Utenriksdepartementet, Raymond Johansen debatterte i Dagsnytt 18.

- Vi er nå i en fase hvor diktaturet vakler, da er det viktig at verdenssamfunnet gjør alt for å støtte demokratibevegelsen, sier Trine Skei Grande.

- Først vil jeg si at jeg deler Venstres sinne og frustrasjon over det som skjer i Burma nå, sier statssekretær i Utenriksdepartementet Raymond Johansen.

FN til Rangoon

Det første vi kan kjøre er å få FNs utsending inn i Rangoon, slik at det kan skapes dialog. En boikott og sanksjoner vil ikke være det mest fornuftige akkurat nå, mener han.

Han er veldig usikker på om militærdiktaturet i Burma vakler.

Trine Skei Grande mener at Norge har en posisjon fordi vi har gitt Nobels fredspris til demokratibevegelsens leder Aung San Suu Kyi.

Avsporing

- Sanksjoner og boikott er en avsporing akkurat nå, sier Raymond Johansen. - Jeg skulle ønske at det virket, men vi har mange eksempler på at økonomisk boikott ikke er effektivt, sier han.

Trine Skei Grande(V) mener vi må bruke alle virkemidler for å påvirke utviklingen i Burma.- Jeg synes vi ikke har vært kreative nok så langt, sier hun.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger