NRK Meny
Normal

- Tidenes største OL-satsing

Tidenes største OL-satsing begynner på NRK om en uke. I 16 dager vil du bli servert rundt 700 timer med OL-sendinger fra Beijing og Oslo på nett, fjernsyn og radio.

NRKs OL-team 2008

NRKs programledere og kommentatorer under OL i Beijing ble presentert i Studio 1 på Marienlyst i dag.

Foto: Øystein Sanne / NRK

- Dette blir et helt spesielt OL, med de beste producerne, teknikerne og NRK-medarbeidere både foran og bak kameraene, sa fungerende kringkastingssjef Annika Bjørnstad under en presentasjon av NRKs OL-satsning i dag.

Annika Bjørnstad

Fungerende kringkastingssjef Annika Bjørnstad.

Foto: Øystein Sanne / NRK

Totalt vil NRK Sport sende 40 medarbeidere til Beijing, mens det på Marienlyst i Oslo vil være rundt 150 medarbeidere som vil være involvert i OL-sendingene på en eller annen måte.

VIDEO: Rekordstor OL-satsing

VIDEO: Her er NRKs OL-dreamteam

LES OGSÅ: BEIJING 2008 - OL PÅ NRK

Fem OL-kanaler på nett

På nett vil NRK ha til sammen fem OL-kanaler. To av nettkanalene vil sende direkte fra NRKs fjernsynssendinger, mens de tre andre kanalene vil sende ulike øvelser hver dag.

Sendingene på nett og fjernsyn vil ifølge Bjørnstad få en utrolig bredde, og det blir i år mulig å vise sportsgrener som ikke er vanlig å se i Norge. NRKs nett-tv kommer blant annet til å sende fotball, volleyball, basketball og landhockey uten avbrudd.

VIDEO: Dette er OL-byen - bli med på rundtur i Beijing

SE: NRK-sportens OL-kalender

Direkte på nett

Det at NRK sender flere sportsgrener direkte på nett, er nytt i OL-sammenheng. Dette gir muligheten til å vise for eksempel landhockey, som kan være av spesiell interesse for blant andre flerkulturelle nordmenn.

Enkelte dager vil det vises opptil fem direktesendte øvelser samtidig fordelt på disse nettkanalene.

Fjernsynstilbudet

På NRK1 og NRK2 vil det være sendinger fra kl 03.00 til kl 18.00 hver dag. Her sendes de store begivenhetene, og NRK følger de norske utøverne. Det blir også oppsummeringer og intervjuer fra Beijing og fra studio i Oslo.

I tillegg vil det bli OL-studio hver kveld fra kl 19.30 til 20.55 (med noen unntak) med høydepunkter fra dagens øvelser, aktuelle gjester, reportasjer og underholdningsinnslag.

Til sammen 1400 timer med OL-stoff vil sendt i NRKs diverse kanaler på nett og fjernsyn.

Radio

I DAB-radioen blir det samsending med NRK1.

På P1 blir det direktesendinger (flatesedninger) der norske utøvere er i aksjon. Det blir sendinger fra kl 07.50 til 08.00 på P1, og sporten i Her og Nå er utvidet fra kl 15.52 til 15.58, mens 11.50-sendingen er fire minutter som vanlig.

Totalt vil radio sende rundt 50 timer OL-stoff, i tillegg til utvidede nyhetssendinger med sport.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger