- Ta et oppgjør med hevnkulturen

Høyrepolitiker Aamir Sheikh mener norsk-pakistanere må ta et oppgjør med gjengene og hevnkulturen.

To skutt på Aker Brygge
Foto: Erik Engen

 

- De må jobbe målrettet, snakke om det og tørre å sette det på dagsorden, sier Sheikh.

Utspillet kommer etter gårsdagens gjengoppgjør på Aker Brygge der to menn ble skutt og skadd i bena.

Ikke pågrepet

Flere hundre mennesker ble vitne til oppgjøret mellom personer fra A- og B-gjengen på Aker Brygge i går kveld. Skytingen skjedde rett før klokken 20 ved rundkjøringen på Aker Brygge foran bryggen der Nesodden-båten legger til kai.

Mennene som er etterlyst etter skytingen, er fortsatt ikke pågrepet.

Hevnoppgjøret i går er det siste av en rekke skyteepisoder mellom gjengene de siste årene. Mange av de involverte i dette gjengmiljøet er dømt for torpedovirksomhet, narkotika, drap og drapsforsøk. Det dreier seg om menn i alderen 16-45 år, hovedsakelig av pakistansk opprinnelse.

Ifølge politikilder kan en rekke uoppklarte saker de siste årene knyttes til dette miljøet, uten at de mistenkte blir pågrepet og stoppet.

De som nå er etterlyst hevder på sin side at politiet ikke gir dem rettferdig behandling, og akter ikke å melde seg.

Krever storaksjon

Sammen med stortingsrepresentant Jan Bøhler vil Sheikh nå ta initiativ til folkemøter for å en slutt på de kriminelles overtak i noen av Oslos bydeler.

På Furuset i Oslo, der Bøler bor, har det tidligere vært flere skyteepisoder. Bøler mener politiet nå må gjennomføre en storaksjon for å stanse gjengkriminaliteten.

- Politiet må bestemme seg for å sette i gang en aksjon av svært format, en NOKAS-lignende aksjon, hvor man setter av nok ressurser og bestemmer seg for å holde på så lenge man trenger for å rullet opp disse miljøene, sier Bøler.

Trusler

- Arbeidsforholdene er svært krevende for politiet på Furuset, sier leder i Oslo Politiforening Sigve Bolstad.

Ifølge Bolstad har kriminelle kommet med trusler mot politiet.

- På grunn av den situasjonen som har vært og som har vedvart en stund, så har de faktisk unnlatt å aksjonere på straffbare handlinger som har skjedd der. Det er mye på grunn av egen sikkerhet, sier Bolstad.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger