NRK Meny
Normal

Må fortsatt leve på nudler

Studentorganisasjonene mener studentene er taperne i årets statsbudsjett fordi studiestøtten ikke økes.

Student
Foto: Scanpix / Comnet

- Hvis regjeringen mener at studenter skal leve for kun 6000 kroner i måneden, så er de  langt vekke fra den hverdagen som de fleste studenter møter.

Olav Øye
Foto: Studentenes Landsforbund

Olav Øye i Studentenes Landsforbund er lite fornøyd med beskjeden han fikk fra Kristin Halvorsen i formiddag.

- Håpløst

Regjeringen la frem et statsbudsjett som kun øker studiestøtten i forhold til prisveksten i Norge. Også leder i Norsk Studentunion, Per Anders Langerød syns det er håpløst at studenter tvinges til å leve for kun 85 000 kroner i året.

- Vi hadde forventet en krafitg økning. Studenter i Norge ligger omtrent 15. 000 kroner under fattigdomsgrensen og det er helt umulig å leve for det beløpet i måneden.

Bryter løfter

Mange studenter tvinges til å ha en ekstrajobb ved sidene av studiene for å overleve i dag. Studentenes Landsforbund mener regjeringen gjør det umulig å være student på heltid og at de bryter løftene sine om heltidsstudenten.

- Nå har denne regjeringen hatt tre budsjetter på seg for å levere det de forespeilet i Soria Moria-erklæringen. Vi er oppgitt at de lover så mye og leverer så lite, sier Olav Øye som synes at studenter må få bedre råd.

- På lengre sikt krever vi en studiestøtte på 11 000 kroner i måneden. Dette må en student ha utbetalt for å kunne klare seg!

 

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger