Hopp til innhold

- Straff hører med i oppdragelsen

Et lovforbud mot å gi oppdragende klask vil være latterlig, mener pinsepastor Jan Aage Torp.

Jan-Aage Torp
Foto: NRK

Mandag denne uka uttalte somaliske Mohammed Osman Yusuf at det av og til kan være riktig å rise barn .

Les også:

Uttalelsen satt sinnene i kok, og Yusuf måtte tåle kraftig kritikk fra Barneombudet, Barne- og likestillingsministeren og Islamsk Råd.

Nå får han støtte fra pastor Jan Aage Torp i pinsemenigheten Oslokirken.

- Hører hjemme i oppdragelsen

- Jeg synes at fysisk avstraffelse hører hjemme i et totalt bilde av å gi barna den oppdragelsen de trenger, sier Torp til NRKs Ukeslutt.

- Jeg tror det kan være anledninger der det kan være nødvendig, og det bygger jeg ikke minst på Bibelens ord. I Hebreerne kapittel 10, forteller forfatteren veldig klart at en far som elsker sine barn, vil gi dem tukt. Forfatteren beskriver det i ganske sterke ord, så man forstår at det ikke bare er å sette positive grenser, men også å kunne gi en fysisk grense som kan oppleves smertelig, sier Torp.

Regjeringen vil før jul foreslå endringer i straffeloven som gjøre slutt på all klapsing. Det har Torp liten sans for.

- Et lovforbud mot å gi et oppdragende klask, vil være latterlig. Da mister man respekt for loven.

Hva mener du? Si din mening nederst i saken.

- Vi bør være sjeleglade

Advokat og Venstre-politker Abid Raja tar sterk avstand fra å slå barn, men synes det er prisverdig at Yusuf tør å uttale seg.

- Jeg ser at veldig mange har et veldig sterkt behov for å rakke ned på Yusuf som har målbært det veldig mange innvandrere tenker, føler og gjør. Vi skal være sjeleglad for de få som faktisk tør å si det, men i stedet bombarderer vi dem med fordømmelse.

Raja har selv vokst opp med fysisk avstraffelse.

- Jeg har blitt slått med stokk og med hånd. Gjorde du noe foreldrene ikke likte, måtte du sitte med hendene dratt gjennom beina og ta deg på ørene til du gråt.

Han har liten tro på kursene myndighetene tilbyr innvandrerforeldre.

- Jeg holder på å le meg i hjel av at Barnevernet gir kurs i å bli bedre foreldre. Innvandrere skyr jo Barnevernet som pesten – det er fienden!

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger