NRK Meny
Normal

- Vil skremme velgerne

Statsminister Jens Stoltenberg vil skremme Arbeiderparti-velgerne til valgurnene med en Høyre/Frp-regjering. Det mener NRK politiske redaktør Kyrre Nakkim.

 Statsminister Jens Stoltenberg snakket med pressen på Huk på Bygdøy i Oslo tirsdag.
Foto: Holm, Morten / SCANPIX

Under dagens sommeravslutnings-pressekonferanse på Huk lanserte Stoltenberg en Høyre/Frp-regjering som det mest sannsynlige alternativet hvis det blir et skifte etter valget.

– Høyre/Frp er mest sannsynlig

– Får vi en ny borgelig regjering, så mener jeg Høyre/Frp er den mest sannsynlige regjeringen, sier Stoltenberg til NRK.

Stoltenberg mener det er tre grunner til at en Høyre/Frp-regjering er den mest aktuelle, dersom de rødgrønne mister flertallet ved høstens stortingsvalg.

For det første har Høyres landsmøte sagt at partiet vil regjere med Frp alene. Dernest tilsier de politiske tyngdelovene det, fordi Høyre og Frp blir de to største partiene på borgerlig side.

– Frp har lyst til å sitte i regjering

– Det tredje er at Frp nå helt klart har veldig lyst til å sitte i regjering. Dette blir en real valgkamp, der vi får snakke om de to alternativene, sa Stoltenberg på sin pressekonferanse tirsdag.

Statsministeren understreker at de rødgrønne går til valg på en fortsatt rødgrønn regjering.

– Det er jevnt, og vi ligger 2-3 prosentpoeng under på snittet av meningsmålingene. Det er absolutt innen rekkevidde å vinne valget med dette utgangspunktet. Men det blir spennende og jevnt, og hver stemme kommer til å telle, sier Stoltenberg.

Later som Venstre og KrF ikke finnes

Kyrre Nakkim

Kyrre Nakkim mener Stoltenberg glemmer Venstre og KrF med vilje.

Foto: Halvard Sandberg / NRK

– Stoltenberg later med dette som om Venstre og KrF ikke eksisterer. Det er to partier som kan komme i vippeposisjon, og som har uttalt at de ikke ønsker Frp i regjering, sier Nakkim.

Stoltenberg ønsket ikke under dagens pressekonferanse å snakke om hva han ville gjøre dersom de rødgrønne partiene mister sitt flertall ved høstens valg.

Stoltenberg eller Stoltenberg

– Alternativet slik det ser ut nå er Stoltenberg eller Stoltenberg, for det er mer sannsynlig at Arbeiderpartiet regjerer alene i et mindretall enn en Høyre/Frp flertallsregjering, sier Nakkim.

– Og Stoltenberg eller Stoltenberg vil ikke trekke mange av hans egen velgere til valgurnene. Man trenger en klar definert fiende for at man kan mobilisere, og det er det Stoltenberg gjør nå, sier Nakkim.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger