- Staten må rydde opp etter Telenor

Kristelig Folkeparti krever at næringsminister Dag Terje Andersen tar resolutte grep overfor Telenor etter avsløringen av barnearbeid hos en av konsernets underleverandører i Bangladesh.

 Ingebrigt Sørfonn

Ingebrigt Sørfonn syntes håndteringen av Telenor-skandalen er latterlig.

Foto: Gilbert, Jeff / SCANPIX

– Det som nå er avslørt, dreier seg om mer enn symboler. Dette går ut over Norges anseelse og omdømme i verden. Vi liker å tenke på oss selv som forbilder når det gjelder helse, sikkerhet og arbeidsmiljø, og da er avsløringen av slike forhold svært uheldig. Det går på Norges verdighet løs, sier KrFs Ingebrigt S. Sørfonn

Det var i den danske dokumentaren "Et tårn av løfter" at Telenors underleverandører ble avslørt for barnearbeid, livsfarlige arbeidsforhold og miljøskadelige utslipp.

Etter at Telenor ble kjent med dokumentaren har de gjennomført inspeksjoner hos fem leverandører, og ett av selskapene er sagt opp. Krf mener dette ikke holder.

Kritiserer næringsministeren

Telenor-saken ble drøftet på ukemøtet til KrFs stortingsgruppe onsdag. Konklusjonen var ifølge Sørfonn enstemmig og tydelig. Næringsminister må inn i saken på en helt annen måte enn det han har vist så langt, mener KrF.

– Det er ikke nok at styret selv rydder opp. Det styreledelsen vartet opp med tirsdag, var en tam forestilling. Det virker som Telenor driver ansvarsfraskrivelse og skyver underleverandørene foran seg, sier Sørfonn.

LES OGSÅ: Har tiltro til Telenor

Legger seg flat

– Dette er helt feilaktig. Allerede 17. april hadde departementet og Telenor et møte, der det ble gitt en bred orientering fra Telenors side. Vi ba om en forklaring på hvordan dette kunne skje, og forsikringer om at Telenor ville rydde opp for å hindre gjentakelser, sier Dag Terje Andersen i en pressemelding på departementets hjemmeside.

Meldingen ble lagt ut før gruppemøtene onsdag, og departementet var på det tidspunkt ikke kjent med KrFs kraftige reaksjon.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger