Normal

- Staff har ødelagt mange liv

Organisasjonen "Landsdekkende telefon for incest- og seksuelt misbrukte" har opplevd et rush av nye henvendelser etter avsløringen av den antatte "Lommemannen", og spesielt etter Staffs uttalelser.

Tor Erling Staff
Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

- Mange mennesker har fått sine liv ødelagt på nytt etter Staffs bagatallisering over overgrepene til den antatte "Lommemannen", sier barnevernspedagog Mary-Ann Oshaug.  

Oshaug er daglig leder for Landsdekkende telefon for incest- og seksuelt misbrukte.

Et rush av henvendelser

Oshaug sier til nrknyheter.no at det har vært et enormt trykk på telefonen etter avsløringen av "Lommemannen", og spesielt etter forsvarsadvokat Tor Erling Staffs uttalelser i etterkant.

Mary-Ann Oshaug

Mary-Ann Oshaug er leder ved Landsdekkende telefon for incest- og seksuelt misbrukte

Foto: Incestsentret i Vestfold

Hun er meget opprørt over Staffs uttalelser om at overgrepene som den antatte "Lommemannen" skal ha gjort er av bagatellmessig art.

- Jeg blir så sint på den mannen, sier Oshaug.

Les: - Bevisst maktspill av politiet

Staff sa blant annet at det er snakk om "tukling og seksuelle handlinger med gutter som er for unge, men det er jo ikke all verden."  

- Overgrepsofre ringer inn og føler seg sterkt krenket av Staffs bagatellisering av seksuelle overgrep, sier Oshaug.

Barnevernspedagogen mener at Staffs beklagelse i ettertid ikke retter opp de skadene og traumene som allerede har oppstått hos mennesker som har vært utsatt for overgrep.

Les:   Staff beklager uttalelser

- Ødelagt livet på nytt

Oshaug forteller om at mange som har brukt mange år på å bygge seg opp igjen etter overgrep i barndommen, på nytt får livene sin lagt i grus.

- Mange henvender seg og føler at det kanskje var galt å fortelle om overgrepene til pårørende, om at det kanskje ikke var så alvorlig, sier Oshaug.  

Mange nye melder seg

Avsløringen av den antatte "Lommemannen" har ført til at mange, nye tilfeller har tatt kontakt med organisasjonen. Oshaug ser på dette som positivt, ettersom flere får sjansen til å åpne seg, og kanskje tømme seg for vonde følelser.

- Til nå har vi fått 18 nye henvendelser fra overgrepsofre som aldri før har vært i kontakt med oss, sier Oshaug.

SE NETTSIDE: Landsdekkende telefon for incest- og seksuelt misbrukte

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger