Solberg: - Det skal være trygt å reise i Norge

Statsminister Erna Solberg er rystet over trippeldrapssaken i Årdal og vil vente med å konkludere i saken.

Denne hendelsen berører alle som er vant til å ta bussen, sier statsminister Erna Solberg.

VIL IKKE KONKLUDERE: Statsminister Erna Solberg mener det er altfor tidlig å konkludere med hva som kan ha gått galt da tre personer ble knivdrept på en buss i Årdal mandag kveld.

Mandag kveld ble tre personer drept på Valdresekspressen på vei til Oslo. Bussjåføren i 50-årene, en passasjer i 50-årene og en kvinnelig passasjer på 19 år var ofrene.

– Hendelsen er dypt tragisk, det skal være trygt å reise i Norge. Nå skal vi hjelpe de pårørende, lokalsamfunnet og de ansatte i busselskapet på den måten de fortjener, sier Solberg til NRK.

I NRKs Nyhetssenter får du fortløpende nyhetsoppdateringer.

– For tidlig å konkludere

Den antatte gjerningsmannen er en asylsøker fra Sør-Sudan som er født i 1982.

Les også: Tre personar drepne i busskapring - ein mann i 30-åra er pågripen

Les også: Kripos kom til staden klokka 02 i natt - jobbar på åstaden for å sikre spor ved bussen

Les også: Far og son hamna midt opp i busstragedien: Kjenslemessig svært tøff oppleving

Dei drepne blir frakta vekk etter busskapringa i Årdal

FRAKTET DØDE: Likbilen var på plass i morgentimene for å frakte de døde etter trippeldrapet.

Foto: Øyvind Bye Skille / NRK

Under ett døgn etter den tragiske hendelsen er debatten i gang med hvordan trippeldrapet kunne vært unngått. Politiet var selv ute i media og slo fast at responstiden ikke hadde vært bra. Fra politiet mottok den første meldingen til de var på stedet tok det 74 minutter.

– Jeg synes ikke vi skal konkludere med årsakssammenhenger ennå. Vi må bruke tid til å se hva som er gått galt i denne sammenhengen, sier Solberg.

Hun sier videre følgende om det som går på responstid:

– Utrykningstid må vi diskutere når vi skal ha en politireform. Nå må politiet få tid til å kartlegge og etterforske saken. Men en ting er denne regjeringen klar på – politibemanningen må opp!

Årdals ordfører Arild Ingar Lægreid har også tatt til orde for å debattere sammenslåinger av politidistrikter.

– Nå skal vi få kartlagt forholdene før vi begynner å synse for mye. Jeg har tidligere jobbet med disse spørsmålene og kjenner til utfordringene med personer som kommer fra konfliktområder.

– Vi må lære

For ti år siden ble Valdresekspressen også kapret av en asylsøker. Da var Solberg kommunalminister under Bondevik II-regjeringen.

– Vi hadde et arbeid på gang sist jeg var i regjering, men vi må komme tilbake til hva vi skal gjøre. Nå må vi lære av det som er skjedd. Vi kan ikke konkludere under 24 timer etter at en tragisk hendelse har skjedd, slår hun fast.


AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger