Fugelli, som er professor i sosialmedisin ved Universitetet i Oslo, mener antirøykekampanjens detaljerte framstilling av skadde organer kan virke mot sin hensikt.

Skadelig røyk, skadelig motkampanje? Per Fugelli mener røykekampanjen har et talibansk preg over seg.
- Det er noe talibansk over den. Kampanjen viser ikke den romslighet som bør prege helseopplysningen, men er puritansk og formyndersk, med virkemidler som beveger seg langt over i fanatisme, sier Fugelli til Dagbladet.
Alvheim, som leder Stortingets sosialkomite, er enig med Fugelli.
- Dette er for sterke virkemidler å bruke. Det virker som målet helliger middelet, sier Alvheim til Aftenposten.
- Jeg er veldig overrasket over at helseminister Dagfinn Høybråten har godkjent dette opplegget, sier Alvheim, som er bekymret over hvordan barn vil reagere på kampanjen.
Helvetesdebatt
- Barn ser dette for åpen TV-skjerm. Det kan være mentalt belastende for barn, og kanskje også for folk som røyker, sier Alvheim, som ikke er overrasket over at initiativet til kampanjen kommer fra Helsedirektoratet, hvor han mener det sitter fanatikere i ledelsen.
- Det minner om helvetesdebatten på 1950-tallet, da det var om å gjøre å beskrive helvete verst mulig, mener Alvheim.

Sterke virkemidler tas i bruk i kampanjen som skal få folk til å stumpe røyken.
Fugelli synes på sin side kampanjen oser av KrF, som han mener har en agenda som livsstilspoliti.
- Jeg røyker ikke selv, og unnlater aldri å gjøre folk oppmerksomme på at røyking er farlig. Men denne kampanjen tar av på en helt urimelig måte. Den krenker menneskets verdighet og trygghet. Kampanjen skaper frykt og gjør folk redde. Folk blir ikke friskere av å være redde. Frykt og bekymring er i seg selv skadelig, sier Fugelli.
Begeistret
- Antall mennesker som ringer røyketelefonen er femdoblet. Bildene viser den faktiske helseeffekten av tobakk. Jeg har ingen tro på å skjule sannheten og berøve røykerne for en viktig del av beslutningsgrunnlaget, sier Larsen.