NRK Meny
Normal

- Regjeringen er arrogant og passiv

Regjeringen er arrogant og passiv i håndteringen av finanskrisen, mener Krf-leder Dagfinn Høybråten.

Dagfinn Høybråten
Foto: Gard Brox Jensen, NRK

Høybråten mener regjeringen ikke tar innover seg at arbeidsledigheten kommer til å øke.

- Jeg synes det er ubegripelig at en statsminister fra Arbeiderpartiet med slagordet «arbeid til alle er jobb nummer en», nærmest forholder seg som en passiv tilskuer når arbeidsledigheten øker og alle tall, alle piler, peker i en negativ retning, sier Høybråten til NRK.

Han mener regjeringen nå må stikke fingeren i jorda og justere budsjettplanene.

Video nsps_upload_2008_11_17_10_38_35_1199.jpg

Video: Mener regjeringen opptrer arrogant og passivt .

Små endringer

Jens Stoltenberg

Jens Stoltenberg varsler små endringer i budsjettforslaget.

Foto: SEBASTIEN PIRLET / REUTERS

Etter planen kommer Stortingets finanskomite med sin innstilling om neste års statsbudsjett torsdag denne uken, og statsminister Jens Stoltenberg har signalisert at det kun blir små endringer i forhold til den rødgrønne regjeringens opprinnelige budsjettforslag.

Opposisjonen etterlyser både endringer i skatteopplegget, og større satsing på bygg- og anleggssektoren for å møte finanskrisen.

Dagfinn Høybråten mener regjeringen er arrogant.

- Det er en arroganse i dette, men det mest alvorlige er at regjeringen har forspilt sin sjanse til å legge frem en utvidet budsjettsatsing overfor arbeidsledigheten nå i høst, sier Høybråten.

Jens Stoltenberg sier det ikke vil bli gjort noen endringer i instillingen fra finanskomiteen nå, men at de har tatt høyde for i statsbudsjettet at det ville bli økonomisk tilbakeslag i verdensøkonomien.

- Det er iverksatt omfattende tiltak i busjettet, og vi beredt til å sette inn ytterligere tiltak. Men det er viktig at vi treffer og kommer til der det trengst, og at vi ikke ødelegger arbeidet med å få ned rentene.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger