Hopp til innhold

- Politikk er det morsomste som finnes

Atle Bjurstrøms interesse for politikk ble tent da han så Bjørn Hansen og Tom Berntzens utspørringer av politikere på slutten av 1980-tallet. I kveld leder han selv sin første valgkampduell.

Atle Bjurstrøm
Foto: NRK

- Jeg var i midten av tenårene da jeg så Bjørn Hansen og Tom Berntzen grille politikere på TV. Nå synes jeg politikk er det morsomste som finnes journalistisk, sier Bjurstrøm, som ser frem til kveldens debutsending med skrekkblandet fryd.

Synliggjør forskjellene

Hver mandag, onsdag og torsdag frem til og med 6. september vil to politikere møtes til duell i studio hos Bjurstrøm.

Det starter i kveld med statsminister og Ap-leder Jens Stoltenberg og Frp-leder Siv Jensen, før Lars Sponheim (V) og Martin Kolberg (Ap) møtes til duell på onsdag og Dagfinn Høybråten (KrF) og Karita Bekkemellem (Ap) på torsdag.

Neste uke starter med duell mellom Frps eldregeneral Carl I. Hagen og helse- og omsorgsminister Sylvia Brustad (Ap) på mandag.

- Jeg liker dueller fordi det synliggjør forskjellene. I tillegg skiller valgduellene seg fra folkemøtene, slik at seerne får variasjon.

Send videospørsmål til Erna og Jens

Send inn ditt videospørsmål her

Send dine spørsmål

Nytt av året er at du som seer selv kan sende inn dine spørsmål på video til politikerne. - Det er veldig enkelt for seerne å sende inn spørsmålene, og det gir dem en unik mulighet til å få svar på det de lurer på. Kanskje vi til og med kan få noen mer overraskende svar fra politikerne ved å ta seerne med på denne måten, sier Atle Bjurstrøm.

AKTUELT NÅ