NRK Meny
Normal

- Overraskende og trist

Vallas versjon av historien mangler ethvert fundament i virkeligheten, mener Arbeiderpartiets partisekretær Martin Kolberg.

Arbeiderpartiets partisekretær Martin Kolberg.
Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

I boken "Prosessen" skriver den tidligere LO-lederen at Kolberg presset henne til å trekke seg som leder av Arbeiderpartiets valgkomité, og at han opptrådte sjofelt.

- Mangler rot i virkeligheten

Valla beskylder også Kolberg for å ha snakket usant i forbindelse med forklaringen til Fougner-utvalget, som gransket mobbe-anklagene mot LO-lederen.

- Dette mangler ethvert fundament i virkeligheten. Det er ikke slik at vi har drevet et spill for å fjerne Valla fra makten, det vil jeg tilbakevise, sier Kolberg til NRK.

Han sier han er svært overrasket over Vallas fremstilling av saken.Han avviser at han drev utilbørlig press overfor Valla for å få henne til å trekke seg fra valgkomiteen, slik hun skriver i boken.

- Jeg la ikke spesielt press på Valla i den anledningen. Det var naturlig for meg å si at det var fordelaktig om vi ryddet opp i denne sammenblandingen. Det var ikke noe press, sier Kolberg.

- Sendte henne blomster

Statsminister Jens Stoltenberg var i dag i Serbia. Han har ikke lest boken, og ville ikke diskutere påstandene som framsettes i den.

- Dette er Gerd-Liv Vallas versjon, jeg kommer ikke til å gå inn og diskutere påstander om hva jeg skal ha sagt i det jeg oppfatter som personlige samtaler gjennom flere år. Det tror jeg ikke tjener noen hensikt, sier Stoltenberg til NRK i dag.

Han sier han ikke har hatt noen kontakt med Valla siden striden rundt hennes lederstil begynte.

- Jeg sendte henne blomster og hilsener da hun gikk av som sentralstyremedlem i Arbeiderpartiet og ved et par andre anledninger, men jeg har ikke hatt noen kontakt med henne etter at hun gikk av. Hun har ikke svart på mine henvendelser, og jeg har ikke tenkt å spekulere noe mer i hvorfor hun ikke har tatt kontakt, sier Stoltenberg til NRK.

Han avviser påstandene om at han kunne hindret Vallas avgang ved å ha grepet inn.

- I utgangspunktet var dette en personalsak i LO, som ble til en større sak i LO. Det var ikke en sak som Arbeiderpartiet og jeg som partileder eller statsminister burde eller skulle gå inn i.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger