NRK Meny
Normal

-Lokalsakene drukner

Temperaturen var så høy og de gjensidige beskyldningene så mange at Arne Byrkjeflot fra partiet Rød Valgallianse ble helt målløs over duellen mellom Thommesen og Sandberg under tirsdagens folkemøte på Samfundet. 

Arne Byrkjeflot. Leder for LO i Trondheim.
Foto: NRK.

- Jeg ble helt sjokkert jeg over nivået på debatten mellom Thommesen og Sandberg, sier Byrkjeflot. Den lokale Rødt-høvdingen føler formen på de store TV-debattene fjerner fokuset fra lokalpolitikken.

- For stort sprik

 - Dette er et lokalvalg og det er en vanskelig todeling mellom de store rikssakene, og de små men svært viktige lokalpolitiske sakene, mener han.

Byrkjeflot er glad ti minutter av TV-debatten ble satt av til en debatt mellom politikere fra Trondheim, men er redd krangelen mellom rikspolitikerne likevel er det eneste folk vil huske fra møtet.

Savner de store spørsmålene

- Sakene vi trondheimspolitikere diskuterer trenger ikke bli så lokale at de er uinteressante for folk fra resten av landet. Hvis vi også fikk diskutere de store spørsmålene som innvandring og fattigdomsproblematikk, kunne det fungert å la lokalpolitikere få mer rom i debattene, mener han.   

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger