- Lederstriden er overdrevet

- Spenningen mellom nestleder Olaf  Thommessen og meg er drevet ut over dimensjoner i mediene mer enn det er grunnlag for, sier Venstre-leder Lars Sponheim.

Lars Sponheim i NRK-studio
Foto: Torbjørn Bergesen / NRK

Sponheim avviste i NRKs partilederutspørring i dag at han har avskrevet Olaf  Thommessen som ny leder i Venstre.

VIDEO: Se partilederutspørringen med Lars Sponheim

- Han er en aktuell fremtidig partileder, som sikkert mange andre også. Det vil være en valgkomité og et senere landsmøte som skal bestemme det. Men dette er et lokalvalg, og Venstre velger ikke sine partiledere i lokalvalg.

Sponheim gjorde det imidlertid klart at han mener at Venstre må ha sin partileder på Stortinget. - Et stortingsparti som har regjeringsambisjoner, må ha partilederen på Stortinget, ellers er man ikke nok inne i politikken.

Av dagens ledertrio i partiet, sitter både Lars Sponheim og Trine Skei Grande på Stortinget, mens Olaf Thommessen stiller som kandidat til bystyret i Oslo ved valget 10. september.

Autopass-brikke for miljøet

Venstre-lederen ønsker å lansere en Autopass-brikke som passasjerer kan bruke på all kollektivtrafikk over hele landet.

- Dette vil vi jobbe for. Vi klarer det med biler. Det bør vi også ha på kollektivløsninger, noe som vil gjøre det adskillig enklere å kjøre kollektivt i stedet for å sette seg i bilen, mener Sponheim.

- Utfordringene i dag er ikke at folk ikke vil ta kloke beslutninger, men de blir ikke gitt muligheten til å ta gode klimavalg.

Sponheim mener dessuten at vi i fremtiden må innstille oss på å fly mindre, men heller være borte lenger når vi reiser.

- I tillegg bør det være et mål å få til mindre bilkjøring i distriktene. Dette er fullt mulig gjennom planlegging i kommunene. Vi må forsøke å få til at det kun er én bil per husholdning.

- Kan ikke sitte i regjering med Frp

Venstre-lederen har regjeringsambisjoner, men avviser en regjeringskoalisjon med Frp. - Det er ikke mulig å komme utenom Frp for å få til et nytt flertall, men det er umulig for Venstre å sitte i en regjering med Frp, til det er avstanden for stor. Så jeg tror ikke på en ny flertallsregjering.

SISTE NYTT

Siste meldinger