NRK Meny
Normal

Gjerningsmannen har knivskader i halsen

– Vi tar oppdraget hvis politiet har stålkontroll. Det var betingelsen til mannskapet på redningshelikopteret som ble bedt om å hente 30-åringen som er siktet for å ha drept de tre på bussen.

Redningspersonell venter ved helikopteret i Årdal

Redningsmannskapene venter ved helikopteret i Årdal mandag kveld.

Foto: Egil Jørgen Lund / NTB scanpix

I et lydopptak av samtalene på nødsambandet mellom politi, ambulanse og SeaKing-helikopter hører vi AMK-sentralen fortelle at den antatte gjerningsmannen har knivskader i halsen.

– Han har kuttet seg selv i halsen og skal til Haukeland med politifølge. Tar dere oppdraget? spør AMK-sentralen SeaKing-mannskapet i lydopptaket som TV2.no har lagt ut.

– Våken og stabil

Den antatte gjerningsmannen ligger i ambulansen på vei ned til Årdal og skal sendes til Haukeland sykehus i Bergen. Sykebilen får beskjed om å møte helikopteret i Øvre Årdal.

Helikoptermannskapet svarer ja, forutsatt at politiet har stålkontroll på situasjonen – og mannen.

På det tidspunktet er det fem personer i ambulansen.

Luftambulansen i Bergen ber om opplysninger om den skadde, og spør om han er våken. Det bekrefter en person i ambulansen.

– Personen er stabil, forteller mannen i ambulansen som er på vei ned fra fjellet med den antatte trippeldrapsmannen.

Mandag kveld ble den 30-årige asylsøkeren fra Sør-Sudan behandlet for kuttskader på sykehuset. Tirsdag ble han overført til Sandviken for observasjon og utredning av den psykiske helsetilstanden.

LES OGSÅ: Møter siktede for bussdrapene i kveld

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger