- Jensen later som hun er Obama

Valgkampens siste måling viser et borgelig flertall, men SV har startet sluttspurten.

Frp-leder Siv Jensen
Foto: Junge, Heiko / Scanpix

– Vi er veldig fornøyd med denne målingen for SV sin del, sier partileder Kristin Halvorsen etter lørdagens TV 2 avsluttende partilederdebatt.

En måling som viser en fremgang for SV på 0,8 prosentpoeng til 7,2 prosent.

87 mot 82 mandater

TV 2 s meningsmåling, som ble offentliggjort midt under debatten, viser et ganske klart ikke-sosialistisk flertall med 87 mot 82 mandater, helt omvendt av det andre målinger har vist de siste dagene.

De tre såkalte Bondevik-partiene Høyre, Venstre og Kristelig Folkeparti får 48 mandater på målingen til TNS Gallup og er klart større enn Frp med 39.

Høyres leder Erna Solberg sa at det mest realistiske med et slikt resultat er at partiene snakker sammen om «det de er enige om». Hun forsikret nok en gang at Høyre ikke lukker døren for noen, men lenger kunne heller ikke hun gå.

– Stoltenberg satser høyt

– Dette resultatet øker sannsynligheten for en ikke sosialistisk regjering, men vi tar ingen seier på forskudd, sier KrF-leder Dagfinn Høybråten, som mener statsminister Jens Stoltenberg gikk høyt på banen etter at tallene ble kjent.

– Jeg må si at jeg synes Stoltenberg satser høyt, og nærmest garanterer at han går av med dette valgresultatet, sa Høybråten etter sending.

Stoltenberg på sin side kjenner seg ikke igjen i Høybråten sin fremstilling og ønsker ikke å kommentere en eventuell avgang før etter at resultatet er klart.

– Vi kommer tidsnok

Det ble til tider opphetet debatt, der flere av deltakerne manet om høflighet, og Kristin Halvorsen mente Frp-lederen ikke var helt ærlig når hun henvendte seg til velgerne.

– Siv Jensen later som hun er Obama, men i virkeligheten er hun jo bare Bush i en Maggie Thatcher forkledning, mente SV-lederen.

Selv om målingen viste et ikke sosialistisk flertall, var SV-lederen optimistisk før valgkampens siste dag.

– SV vil nå mobilisere de siste velgerne, og jeg tror vi kommer tidsnok, sa Halvorsen til NRK.

Og hun vet at nesten hver fjerde velger ennå ikke har bestemt seg for hva de skal stemme, og alle meningsmålingene de siste dagene har vist at dette valget kommet til å bli avgjort på målstreken.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger