NRK Meny
Normal

- Jeg har informert godt nok

Statens styrerepresentant i Aker Holding, Berit Kjøll, sier det ikke har vært mulig å informere næringsministeren bedre om de omstridte Aker-transaksjonene.

Berit Kjøll
Foto: Erichsen, Jarl Fr. / SCANPIX

- Jeg har gitt den informasjonen som er tillatt å gi i forhold til insideinformasjon. Det har ikke vært mulig for meg å informere Brustad bedre i denne saken, sier Kjøll til NRK i kveld.

Les mer: Brustad stopper aksjehandelen

Det er nå full strid mellom regjeringen og Aker om når staten ble orientert i forbindelse med aksjehandelen mellom Aker ASA og Aker Solutions.

- Uryddig prosess

Kjøll sier hun ble forsikret av Aker om at alt var i orden med salget av fem selskaper til Aker Solutions, men at dette viste seg ikke å stemme.

Hun føler seg ført bak lyset av Aker

- Jeg opplever at det har vært er en uryddig prosess preget av hastverk. Dessuten er ikke aksjonæravtalen, hvor det står at transaksjoner mellom nærstående parter skal behandles i styret, overholdt.

Les mer: Aker avviser uryddig prosess

- Bevisst siling av informasjon

I kveld gikk næringsminister Sylvia Brustad (Ap) hardt ut mot Aker. Hun sier de omstridte transaksjonene enten blir nullstilt, eller at saken blir tatt opp til behandling i generalforsamlingen i Aker Solutions.

Berit Kjøll stiller seg bak næringsministerens kritikk.

- Prosessen er preget av bevisst siling av informasjon og voldsomt hastverk avslutningsvis.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger