NRK Meny
Normal

- Ikke grunnlag for fengsling

Oslo tingrett har bestemt at det ikke lenger er grunnlag for å holde Bhatti fengslet.

Arfan Bhatti og John Christian Elden

Arfan Bhatti og John Christian Elden

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

Arfan Bhatti kan bli løslatt fra fengsel denne uka. Oslo tingerett avviste i dag krav fra politiet om videre varetektsfengsling.

Før helgen opphevet Høyesterett dommen mot Bhatti for drapsforsøk og forsvarer John Christian Elden krevde dermed at 31-åringen settes fri.

Les mer: Opphever dommen mot Bhatti

Anket avgjørelsen

Forsvareren fikk støtte fra tingretten på dette, men politiet har anket avgjørelsen.

- Avgjørelsen er anket, så da blir han sittende til lagmannsretten avgjør, sier Bhattis forsvarer, advokat John Christian Elden.

Det er ventet en avgjørelse fra lagmannsretten i løpet av uka.

Video nsps_upload_2009_6_15_22_26_57_1206.jpg

- Dette var som forventet, sier Elden.

I varetekt siden 2006

Arfan Bhatti ble arrestert i 2006, siktet for å ha planlagt terror. Han har sittet i varetekt siden den gang, tilsammen 1032 dager.

Han har gått inn og ut av domstolene i tre år nå - siden han ble arrestert og siktet for terror. Nå er det ikke mye igjen av den prestisjetunge saken mot Arfan Bhatti.

Men det er ikke siste gang Bhatti må møte i retten. Saken mot ham skal behandles på nytt, av lagmannsretten - trolig i august.

- For lenge i fengsel

Elden håper saken vil bli behandlet så snart som mulig, og påpeker at Bhatti har sittet varetektsfengslet i ett år lengre enn det Høyesterett har antydet at han bør ha i straff.

Han tror det skal mye til at lagmannsretten vil overprøve avgjørelsen fra
Høyesterett.

- Høyesterett har sagt så klart de bare kan at det ikke er grunnlag for noen domfellelse for drapsforsøksanklagen, og da står man igjen med en skadeverkspost som det mest alvorlige. Og det får du ikke mer enn tre år i varetekt for selv ikke i Norge, sier advokaten til NTB.

Alt om Bhatti-saken

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger