NRK Meny
Normal

- Ikke bundet til statsgaranti

Finansminister Kristin Halvorsen er klar i sin tale: Regjeringen er ikke bundet til å gi statsstøtte til Tromsø 2018.

Kristin Halvorsen og Jens Stoltenberg
Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Tromsø må ha statsgaranti for å kunne konkurrere om å arrangere vinter-OL 2018.

Se dokumentaren: Bak lukkede dører

Finansminister Kristin Halvorsen sier til NRK at regjeringen tar sikte på å få avgjort spørsmålet om statsgaranti i løpet av dette året.

Hun avviser kontant at det fins noen form for forhåndsløfte eller noen forpliktelse for regjeringen til å gi statsgaranti.

Les: - Har forpliktet seg til OL-garanti

I går sa Høyre-leder Erna Solberg til NRK at regjeringen langt på vei nærmest har bundet seg til å måtte gi statsgaranti. Erna Solberg viste til Åslaug Hagas klart uttrykte støtte til Tromsø som hun kom med i januar 2007, da det ennå ikke var avgjort om det var Tromsø, Oslo eller Trondheim som skulle være Norges kandidat.

OL i Tromsø

Hun viste også til at både Arbeiderpartiet og Senterpartiet fra opposisjon var positive til en statsgaranti da det ved forrige korsvei var snakk om Tromsø 2014. Lillehammer fikk statsgaranti til OL i 1994. Den gangen var det snakk om lavere beløp enn tilfellet vil være denne gangen.

Bak lukkede dører

I dokumentaren "Bak lukkede dører, spillet om et OL", som ble sendt på NRK1 i går kveld, kom det fram at komiteen som kjempet for Tromsøs kandidatur prøvde å hente støtte fra sentrale politikere i regjeringspartiene.

Finansminister Kristin Halvorsen sier at regjeringen nå arbeider med spørsmålet om en eventuell statsgaranti til Tromsø. Alle forhold omkring et OL-arrangement i Tromsø vil bli grundig gjennomgått.

Når Finansdepartementet har alle tallene klare, vil de bli lagt fram for partiene på Stortinget som så blir med i beslutningsprosessen. Et ja eller nei til statsgaranti blir så avgjort i løpet av 2008.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger