- Ikke akkurat toppkarakter

Da Mette Hanekamhaug skulle svare på hvilket stortingsvalg som var det første med 169 representanter, bommet hun med over 100 år.

Frps Mette Hanekamhaug
Foto: Frp.no

Etter mye om og men fikk Mette Hanekamhaug (22) Frp komme inn på Stortinget og ble med det Stortingets yngste representant.

Men hvor vet hun egentlig om Stortinget og dets sammensetning?

Da NRK overrumplet henne med Geir Helljesens partitest, spørsmål han mener en ny stortingsrepresentant bør kunne, bommer hun kraftig.

Hanekamhaug svarer feil på alle spørsmålene om kvinner på Stortinget.

- Ikke så viktig med kvinner

Hanekamhaug påpeker at hun synes det er viktigst å vite hvor mange det er fra hvert parti, og ikke hvor mange av dem som er kvinner.

Er du ikke opptatt av kvinneandel?
– Jeg er opptatt av å få best mulig politikere uansett kjønn, sier hun.

– Kvinner i Stortinget er ikke det emnet i historien jeg er best på, ler hun. Når hele testen er tatt, får hun 4 riktige svar.

Du kan jo prøve selv. Fasiten finner du nederst i artikkelen.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

- Ikke akkurat toppkarakter

Geir Helljesen

Geir Helljesen

Foto: Ekroll, Anne Liv / NRK

- Jeg synes ikke det er stryk, men kanskje det vi i gamle dager kalte G -, sier mannen bak stortingsquiz'en, Geir Helljesen.

Han anbefaler Geirs valgskole og litt pugging for den unge stortingsrepresentanten, men har også litt trøst å komme med.

- Jeg tror ikke nødvendigvis at mange av de garvede representantene på Stortinget hadde kommet så veldig mye bedre ut, ler den nylig pensjonerte valggeneralen.

Han tror at Mette Hanekamhaug kommer til å lære mye i løpet av sin tid på Stortinget. - Det er utrolig mye å sette seg inn i, sier han.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger