- Hvem tjener på å stemme Rødt?

Flere tenker på stemme Rødt, men er i tvil om de heller bør stemme på SV for å unngå en blå regjering.

Erling Folkvord i nettmøte
Foto: Laila Bakken / NRK

Erling Folkvord svarte TV-seere og lesere på vegne av Rødt i nettmøte, etter at partileder Torstein Dahle hadde vært i utspørring hos Velg! 09.

Mange lurte på om ikke en stemme til Rødt, er bortkastet i det store politiske bildet.

- Rødt mener beste regjeringsalternativ er å beholde ei regjering med A, SV og SP. Selv ønsker vi fra Rødt å kunne snakke tydelig og uavhengig i Stortinget. Vi vil ikke tie om de sakene der den rødgrønne regjeringa er uenig med oss, svarte Folkvord.

Rødt er som kjent et revolusjonært parti og flere ønsket å vite når revolusjonen kommer til Norge:

- Hei. Kan nok ikkje det. Men eg trur nok at gruppesekretæren i bystyregruppa vår, som brukar denne avslutninga på epostane sine, har rett, svarte Foklvord.

Nett-TV: Dette er typisk Rødt, ifølge Petter Schjerven

Erling Folkvord ble kjent for det ganske land gjennom sin medvirkning til avsløring av korrupsjon i Oslo kommune, hvor blant annet betaling av boblebad stod sentralt. En leser ønsket å vite om det fortsatt hersker korrupte tilstander i hovedstaden.

- Korrupsjone i ulike former er dessverre fortsatt utbredt i Oslo, som er den byen jeg kjenner best. Men korrupsjonsformene er annerledes nå enn i de første åra daværende RVs antokorrupsjonsutvalg var i virksomhet i Oslo, dvs. fra 1988, lyder svaret.

I NRKs gode selskap

Det har også vakt debatt blant andre mindre partier at Rødt får være med i NRK sin dekning i de faste valgpostene som partilederdebattt og partilederutspørring, mens eksempelvis Kystpartiet og Pensjonistpartiet ikke er det.

Som eneste parti som ikke er på Stortinget: er det ok å ha NRK i ryggen?

Spørsmål fra Hege i Oslo

- Hei Hege. Hadde Rødt virkelig hatt NRK i ryggen, så tror jeg vi hadde vært på Stortinget for lenge siden

Erling Folkvord om å ha NRK i ryggen

- Det var mange gode spørsmål. Det mest overraskende er kanskje at folk tror Rødt har omvendt standpunkt når det gjelder pelsdyrnæringen - somhar vært i vinden de siste dagene. Rødt er for fjerningen av statstøtta til pelsdyrnæringen, som ifølge vårt partiprogram er beregnet til rundt 70 millioner kroner i året.

Mange setter sin lit til at Rødt vil kjempe for uførepensjonen.

- I likhet med LO, motsetter vi oss de tre utredede og planlagte kuttene. Vi vil opprettholde en uførepensjon som er minst like god som i dag, sier Folkvord, mens den utspurte partilederen som har kommet til underveis, nikker samtykkende.

- Om vi ikke har NRK i ryggen, så har vi alle fall LO i ryggen, sier Folkvord før han avslutter med å beklage at han ikke fikk svart på alle spørsmålene som kom inn.

- Egentlig så gleder jeg meg veldig, hvis jeg blir valgt inn på Stortinget på nytt, er avskjedsbeskjeden.

Les svarene her

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger