NRK Meny
Normal

- Hun er veldig lei seg

Kronprins Haakon har snakket med kronprinsesse Mette-Marit etter at hun fikk hjernerystelse da hun falt i en trapp under et møte i Ukraina i dag, og hun er veldig lei seg.

Kronprins Haakon bekrefter at kronprinsesse Mette-Marit har fått hjernerystelse.
Foto: Hansen, Alf Ove / SCANPIX

- Jeg har snakket med henne og hun har fått en lett hjernerystelse, og det var jo utrolig kjedelig så hun er jo veldig lei seg, sier kronprins Haakon.

Les også: Mette-Marit fekk hjerneristing

Må avlyse

Mette-Marit er på en tre dagers reise i Ukraina som goodwillambassadør for FNs program mot hiv og aids, UNAIDS. Kronprins Haakon bekrefter at hun nå må avlyse det videre programmet etter at hun har fått beskjed av legen om å ta det med ro.

- Hun har fått beskjed av legen om å ta det med ro, og hun er veldig lei seg for at besøket ikke kan gjennomføres, sier kronprinsen.

Falt i trapp

De første opplysningene gikk ut på at Mette-Marit hadde falt på hotellrommet, men senere ble dette korrigert til at hun hadde falt under et møte med organisasjonen All-Ukrainian Network, som arbeider for personer som lever med hiv eller aids.

- Det er snakk en lett en hjernerystelse, men den kom på et veldig ubeleilig tidspunkt. Så det var kjedelig for alle parter, sier kronprins Haakon.

Video nsps_upload_2008_10_20_18_56_39_33.jpg

Video: - Mette-Marit må ta det med ro.

Er spesialutsending

Mette-Marit er i Ukraina i kraft av å være spesialutsending for UNAIDS, FNs organisasjon for arbeid mot aids. Sammen med henne på turen er direktør Peter Piot fra UNAIDS i Genève.

Under oppholdet skulle den kongelige spesialutsendingen hatt møter med representanter fra Ukrainas myndigheter. På programmet sto også møter med sårbare grupper, ungdom og frivillige organisasjoner, samt feltbesøk til prosjekter som arbeider for å bedre hivpositive og aidssykes livssituasjon.

Ukraina er det landet i Europa som er hardest rammet av hiv/aids. Antallet hivpositive personer er fordoblet siden 2001. UNAIDS og ukrainske helsemyndigheter anslår at nærmere 450.000 av landets 46 millioner innbyggere er hivpositive.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger