NRK Meny
Normal

- Har ikke tapt politisk tillit

Åslaug Haga (Sp) nekter for å ha hatt fingrene borti den omstridte avtalen med Eli Arnstad.

Åslaug Haga

Åslaug Haga benekter at hun har tapt politisk tillit.

Foto: NRK

Haga: Har ikke tapt politisk tillit

Olje- og energiminister Åslaug Haga kan ikke se at hun har tapt politisk tillit gjennom måten departementet håndterte konsulentavtalen med Arnstad.

Haga benekter at det var hun som tok initiativ til å ansette Eli Arnstad som konsulent, og sier at det hele tiden var embetsverket som håndterte denne saken.

Statsråden sier også at de i departementet ikke har greid å identifisere hvem som tok initiativ til å inngå avtalen med Arnstad.

Det har vakt sterke reaksjoner at Olje- og energidepartementet har inngått en konsulentavtale med Hagas partifelle Eli Arnstad.

- Jeg har ikke hatt en eneste finger inne i denne avtalen, svarer hun på direkte spørsmål fra NRK.

- Ble avtalen holdt under 500.000 for at dere skulle slippe å lyse den ut som et offentlig anbud?

- Nei, det er ikke riktig.

Høyres Per Kristian Foss og Fremskrittspartiets Carl I. Hagen er enige om å sende en henvendelse til Åslaug Haga gjennom kontroll- og konstitusjonskomiteen i Stortinget.

De vil vite hvem som tok initiativ til avtalen, samt hvilke kompetansekrav som lå til grunn for at Arnstad ble valgt. De vil også ha svar på når behovet for en konsulent oppsto, og om andre kandidater ble vurdert.

De forlanger også svar på om hvorfor en løsning med to konsulenter ble valgt, om det var for å komme under den summen som gjør det nødvendig med en anbudsrunde.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger