NRK Meny
Normal

- Har du gjort opp for deg, Jens?

- Jens Stoltenberg har innrømmet å ha benyttet seg av svart arbeid og kaster stein i glasshus når han snakker om Ditlev-Simonsen-saken. Har du gjort opp for deg, spør Høyre-leder Erna Solberg.

Folkemøte i Bergen
Foto: NRK

- Jeg ble fryktelig skuffet over Jens Stoltenberg da han gikk til angrep på Høyre og Frp under valgduellen på NRK i går. Du burde ikke kaste politisk stein i glasshus, var hennes klare beskjed til Stoltenberg, som avviste anklagen under kveldens Folkemøte på NRK.

SE: - Har du gjort opp for deg, Jens?

Også Frp-formann Siv Jensen angrep Arbeiderpartiet. Hun mente at saken om at Rune Gerhardsen tok seg betalt for å holde foredrag om politisk påvirkning, er minst like ille som at Oslo-ordføreren hadde hemmelig konto i Sveit.

- Jobben vår som politikere er å snakke med dem som vil snakke med oss uten å ta betalt for det. Jeg synes det er en vel så grov forsømmelse fra en folkevalgt.

Også Kristin Halvorsen kommenterte Oslo-ordførerens hemmelige konto i Sveits.

- Det er et stort problem at det er steder i verden man kan gjemme unna hemmelige konti. Dette er det mange veldig rike mennesker som gjør.

Ordfører Herman Friele (H) holdt fast på sin karakteristikk av de to eks-svigersønnene til Per Ditlev-Simonsen. - De er to illojale angivere. Men det er ingen tvil om at dette er en alvorlig sak.

SE: Valgskolerektor Geir Helljesen varsler valgværet

- Jens var treg til å lære å lese og skrive

Skole og utdanning ble debattert kraftig under møtet.

- Jens Stoltenberg var treg til å lære å lese og skrive. Men han lærte det til overmål senere, sa finansminister og SV-leder Kristin Halvorsen. - Vi vil ha fokus på de minste i skolen.

SE: - Jens Stoltenberg var treg på skolen

Høyre-leder Erna Solberg mente kunnskapsminister Øystein Djupedal har altfor lite ambisjoner for skolene.

- Vi vil ha bedre og flere lærere i skolen og økte bevilgninger til videre- og etterutdanning av lærere. Det er en drastisk nedgang i antall søkere til lærerutdanningen til høsten, men det vet jeg ikke om Stoltenberg har merket seg, sa Solberg.

- Jeg merker meg at Erna Solberg nå er blitt forelska i lærer'n, kommenterte Kristin Halvorsen.

 

Folkemøte

Jens Stoltenberg, Kristin Halvorsen, Erna Solberg og Siv Jensen møttes til debatt under NRKs Folkemøte i Bergen.

Foto: NRK

 

Regjeringen fikk stryk i skolepolitikken også av Frp-formann Siv Jensen.

- Regjeringen har lovet skolemat. Det er blitt til grønne epler. Og det er ikke gitt en krone til videreutdanning av lærere.

Jens Stoltenberg protesterte sterkt mot Jensens uttalelse. - Vi lovet frukt og grønt, og det kommer til høsten. Å diskutere med dere er som å diskutere med bevegelige mål, og det er ganske krevende, sa Stoltenberg, med klar adresse til Erna Solberg og Siv Jensen.

- Er ikke pølser og lomper

De to statsrådene sto steilt mot Høyre-lederen og Frp-formannen når det gjaldt privatisering og konkurranseutsetting i eldreomsorgen.

- Vi kan ikke snakke om eldreomsorg som om det var snakk om pølser og lomper på salg, mente Kristin Halvorsen. 

Frp-formann Siv Jensen gikk kraftig til angrep på SV og Arbeiderpartiets motstand mot privatisering. - Dere må slutte å si at det kun er i kommunal omsorg at de ansatte har varme hender.

Statsminister og Ap-leder Jens Stoltenberg tok til motmæle og mente at nærhet og omsorg ikke egner seg til markedstenking.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger