NRK Meny
Normal

- Hagen er en snylter og en bløff

Partileder i Rødt, Torstein Dahle, sparte ikke på kruttet under partilederutspørringen på Politisk Kvarter, og langet ut mot de rikeste.

Partileder i Rødt Torstein Dahle (T.v) og Stein Erik Hagen.
Foto: Montasje / Scanpix

Partiet går som vanlig inn for å skjerpe skattekravene mot de rikeste, og etter sending fikk den tidligere Rimi-eieren unngjelde.

– Pigg av

– Stein Erik Hagen bidrar ikke med å skape arbeidsplasser, han er en snylter og en bløff. Så hvis han truer med å reise ut av landet igjen, så sier vi bare: Pigg av!, sier Torstein Dahle til nrk.no.

– Det er selvfølgelig beklagelig hvis de som flytter pengene sine ut av landet tar med seg penger som er basert på verdiskapning i Norge. Men de virkelig rike, og da snakker vi om milliardærer og folk i 100-millioners-klassen som bare sniker seg unna og ikke bidrar med verdiskapning her i landet. De bare flytter papir, sier Dahle som mener det er store arbeidsreserver i Norge, og at flere hundretusen nordmenn jobber bare med tull og papirflytting.

Vil heve formueskatten

Rødt går inn i valgkampen med lovnader om skattelettelser for de lavtlønte og innstramninger for de rikeste. Partiet ønsker blant annet å innføre en borgerlønn på 220 000 kroner og heve formueskatten.

– Vi må hindre at rikfolk sniker seg unna skatten, samtidig mener vi det er feil at vanlige folk skal betale formueskatt på penger da har satt av til for eksempel sin egen pensjon, sier økonomen Dahle.

Brenner for klimapolitikken

Men det er egentlig miljø og klima partiet vil jobbe for.

– Våre kampsaker er klima, uførepensjon og få soldatene hjem fra Afghanistan, sier Dahle som regner med at partiet vil legge press på SV og Ap til en mer venstrevridning i deres politikk. Og han tror partiet vil komme tilbake på Stortinget etter høstens valg.

Har tro på Folkvord

– Jeg tror det er veldig sannsynlig at vi kommer inn enten i Oslo eller fra Hordaland eller fra begge steder. Vi ligger nok best an med Erling Folkvord i Oslo, sier partilederen som mener at deres arbeid for å avsløre det politiske spillet vil appellere til flere hjemmesittere.

– Vi kommer nok til å ta flest stemmer fra hjemmesitterne og missfornøyde SV og Ap-velgere, men også proteststemmer fra FrP, sier Dahle.

– Og vi vil kunne bidra med å få presset inn i Stortingssalen igjen. Både fra miljøbevegelsen og andre grassrotbevegelser, sier Dahle som ikke regner med Hagen sin stemme ved høstens valg.

Følg Velg!09 på Twitter

Følg Velg!09 på Facebook

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger