– Hadde sex med annen mann før overgrepet

Kvinnen som skal ha blitt voldtatt utenfor Stortinget i Oslo i helgen, kan ha vært i kontakt med den siktede tidligere på kvelden.

Voldtekt Stortinget
Foto: Holm, Morten / Scanpix

Etter det NRK kjenner til viser bildene fra Stortingets overvåkingskameraer at kvinnen kan ha hatt sex med en annen mann før det angivelige overgrepet senere på kvelden.

– Oppholdt seg på plenen

Videoopptakene viser også at kvinnen kom til området ved Stortingsbygningen sammen med flere personer.

I det samme følget var også 15-åringen som nå er siktet for voldtekt. Opptakene tyder på at kvinnen ikke var overstadig beruset da hun først kom til området.

Opptakene viser også at gruppen med ungdommer oppholdt seg på plenen foran Stortinget i lengre tid før det påståtte overgrepet fant sted.

I denne perioden tok kvinnen selv, ifølge videobevisene, kontakt med en annen person i følget.

– Jeg kan bekrefte at kvinnen var i kontakt med en annen mann før siktede skal ha forgrepet seg på henne, sier politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby til NRK.

– Kjente hverandre ikke

Han vil ikke kommentere hva slags type kontakt det dreier seg om, men etter det NRK får opplyst viser videoen at kvinnen hadde sex med mannen.

Dette skjedde før det påståtte overgrepet fra 15-åringen. Det kan dermed ha vært årsaken til at Stortingets sikkerhetsvakter ikke senere grep inn.

Politiet tror imidlertid ikke at den siktede selv kjente kvinnen fra tidligere.

– Det underbygges av hva han selv har sagt i avhør, der er han klar på at han ikke kjente henne, sier Hjort-Kraby.

Les også: Fabian Stang ber voldtektsoffer ta kontakt

Finner ikke offeret

Til tross for store oppslag i media og solid videodokumentasjonen fra stedet har politiet ikke lyktes å komme i kontakt med kvinnen.

Leder for Sedelighetsavsnittet i Oslopolitiet, Kari-Janne Lid, sa til NRK tirsdag at det er en teoretisk mulighet for at kvinnen ikke husker overgrepet.

Hun kan også ha tatt kontakt med voldtektsmottaket uten av politiet kjenner til det, ettersom Legevakten har taushetsplikt i voldtektssaker dersom offeret ikke vil anmelde overgrepet.

Flere vitner

15-åringen er siktet for å ha hatt seksuell omgang med en person som var ute av stand til å motsette seg det fordi hun var beruset. Overgrepet skal bare ha vart i to-tre minutter.

Den antatte gjerningsmannen brukte ikke vold. Hjort-Kraby sier til NTB at dette trolig var årsaken til at ingen forbipasserende grep inn.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger