NRK Meny
Normal

- Frykter svekket fiskerykte

Fiskeriministeren er redd for at ryktet til norsk sjømatnæring blir svekket av at Aker Seafoods-fabrikken i Melbu ikke klarer å innfri kravene til hygiene.

Fiskeprodukter fra Aker Seafoods
Foto: Gunnar Sakshaug / NRK

Norgesgruppen, som er Norges største innkjøper av sjømat, stoler ikke lenger på Aker Seafoods på Melbu.

Les: Stoler ikke på Aker Seafoods

De vil nå kreve daglige oppdateringer om produksjonsforholdene ved fabrikken.

Aker Seafoods hevdet at de hadde ryddet opp i hygieneproblemene etter frem hastevedtak fra Mattilsynet på to år. Men i går ble det klart at det ikke stemte.

Les: Røkke-fabrikk får hygiene-slakt

Les: Stenger fiskefabrikk

Findus produserer også torsk og sei på Akes fabrikk på Melbu, men Findus-ledelsen sier at de fortsatt har tillit til konsernet, og er trygge på at bedriften skal rydde opp.

Pedersen misfornøyd

Fiskeriminister Helga Pedersen er ikke fornøyd med fabrikken på Melbu, og forventer bedre kvalitet.

- Dette er svært trist. De bildene vi har sett på Dagsrevyen viser uakseptable forhold. Det er ikke under slike forhold vi ønsker at maten vi spiser til middag skal produseres, sier Pedersen til NRK.

Fiskeriministeren mener generelt sett at hygienen god i norsk sjømatnæring, men sier samtidig at hvis man skal få mer penger og flere arbeidsplasser ut av den fisken vi har til rådighet, så må det gjøres en bedre og mer målrettet jobb når det gjelder kvalitet.

- Det er først og fremst et ansvar som hviler på næringen. Dette handler om bosetting og sysselsetting langs hele kysten, sier Pedersen.

- Lever på sitt gode rykte

Ikke minst lever norsk sjømatnæring av sitt gode rykte, mener Pedersen.

- Jeg tror at en eller to slike enhelthendelser ikke er nok til å ødelegge det gode ryktet til norsk sjømatnæring, men det er helt klart at det ikke bør komme altfor mange slike historier, sier hun.

Fiskeriministeren sier at hun forventer at Aker raskt rydder opp, og varsler at mange bedrifter vil bli kontrollert i tiden som kommer.

Findus produserer også torsk og sei på Akes fabrikk på Melbu, men Findus-ledelsen sier at de fortsatt har tillit til konsernet, og er trygge på at bedriften skal rydde opp.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger