Norske myndigheter har siden før jul visst at skinnet på norske pølser kan være en smittekilde for kugalskap. Norske forbrukere er imidlertid ikke blitt informert.
Forbud, men i salg
1. januar ble det forbudt å lage pølseskinn av storfetarmer fra EU-land.
Godt norsk
Pølsene er ofte merket "Godt Norsk", selv om skinnet er fra land der det har vært konstatert forekomster av kugalskap.
Stiftelsen "Godt Norsk", som skal være en garanti for norske kvalitetsmatvarer - mener det er lite sannsynlig at storfetarmer fra risikoland er brukt i norske pølser.
Tema i Stortinget
Kugalskap var også tema i Stortingets spørretime i dag.
Statsministeren forsvarte den kontroversielle uttalelsen fra landbruksminister Bjarne Håkon Hanssen om kugalskap. Uttalelsen ble forstått slik at det er tryggere å spise utenlandsk kjøtt enn kjøtt som stammer fra norske dyr.
Stoltenberg gjentok landbruksministerens uttalelser om at utenlandsk kjøtt kontrolleres bedre enn norsk.
Regjeringen er ikke innstilt på å etterkomme Senterpartiets ønske om å forby import av storfe og storfekjøtt fra land som er rammet av kugalskap, men kontrollen skal skjerpes.